Lezzetli kreması ile bir çok pasta severin gönlünde taht kurmuş olan alman pastasını bu tarifiyle evde yapmanız mümkün. Verdiğimiz tarifi ile böyle lezzetli bir alman pastasını pastanede bile yemediniz! İşte pastanecilere bozguna uğratacak evde alman pastası yapımı...
Tatlı denildiği zaman ilk akla gelen her zaman aperatif ve hafif tatlılar olur. Alman pastası da enfes kreması ile bir çok pasta severin damağında tat bırakan pastalar arasında yerini alıyor. Herkesin severek tükettiği alman pastasını artık evde yapmak mümkün. Nefis kremasıyla taptaze bir alman pastasını artık evde yapmanız mümkün. Bu tarif ile artık pastaneye gitmenize gerek kalmayacak! İşte evde pratik alman pastası yapmanın püf noktaları ve tarifinin detayları...
ALMAN PASTASI MALZEMELERİ
Keki için
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 tane yumurta
- 1 çay bardağından bir parmak eksik olacak şekilde sıvı yağ
- 1çay bardağından bir parmak eksik olacak şekilde süt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı tepeleme olacak şekilde yoğurt
- 2 su bardağı ölçüsünde un
Kreması için
- 3 tane yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde un
- 2.50 su bardağı ölçüsünde süt
- 1/2 su bardağı ölçüsünde tozşeker
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tereyağı
İç harcı için
- Arzuya göre 2 tane orta boyutta muz
Üzerini süslemek için
- İki dilim muz
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde pudra şekeri
ALMAN PASTASI TARİFİ
- Derin bir kabın içersinde toz şekeri ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın.
- Hemen ardından sıvı yağınızı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Bir sonraki aşama olarak sütünüzü ve yoğurdunuzu ekleyerek, çırpma işlemine devam edin.
- Son olarak ise kabartma tozu, vanilin ve belirttiğiniz ölçüm miktarı kadar ununu ekleyerek 2 dakika boyunca çırpın.
- Homojen bir kek harcı elde etmeye özen gösterin. Yuvarlak kek ve kelepçeli orta boy kalıbınınızı güzelce yağlayın. Her tarafına eşit şekilde yağ gezdirdiğinizden emin olun.
- Kek harcınızı dökün ve önceden ısıtmış olduğunuz 180°‘deki fırının içersinde 35 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin.
- Pişen kekinizi tezgah üzerinde soğumaya bırakın.
Kreması için
- Muhallebisini hazırlamak için un, yumurta sarısı, vanilin ve mısır nişastasını derin bir kabın içersinde tel çırpıcı yardımı ile homojen bir kıvam kadar karıştırın.
- Tencerenizin içersine sütünüzü ve toz şekerinizi koyup kaynatmaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra hazırlamış olduğunuz yumurta karışımından bir kepçe yardımıyla dökerek, hızlıca karıştırmaya başlayın.
- Hemen ardından yumurta karışımının hepsini tencerenin içerisine dökün ve karışımınızı sürekli olarak karıştırmaya başlayın.
- Karışım koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin.
- Piştikten sonra ise ocaktan almadan hemen önce tereyağınızı ekleyin ve karıştırma işleminize devam edin.
- Üzerini bir streç film yardımıyla kapatarak oda sıcaklığı içersinde soğumayı bırakın.
PRATİK ALMAN PASTASI YAPIMI
- Soğuyan kekiniz düz bir şekilde ortadan ikiye kesin.
- Kekinizin alt tabanını bir servis tabağı üzerine yerleştirin ve kremanızın tamamını ekleyerek yüzeye güzelce kremanızı yayın.
- Muz dilimlerinizi ekleyin.
- Kekin diğer yarısını ise üzerine kapattıktan sonra buzdolabında en az 1 saat olmak üzere dinlenmeye bırakın.
- Servis etmeden önce üzerine pudra şekerinizi ve arzunuza göre muz dilimlerinizi ekleyerek süslemesini yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun!