Uluslararası Dergi 'İletişim ve Diplomasi' Yayın Hayatına Devam Ediyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın uluslararası hakemli dergisi 'İletişim ve Diplomasi', 13. sayısını yayımladı. Derginin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, yeni sayı toplamda 8 makaleden oluşuyor.
Başeditörden Önemli Vurgular
Derginin başeditörlüğünü sürdüren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yayımlanan makalelerdeki içeriğin, günümüz çağının birçok tanımını içerdiğini belirtti. Altun, yaşanmakta olan çağın, artan global sorunlar ve kriz ortamları dolayısıyla 'krizler çağı' olarak nitelendirildiğini ifade etti. Ayrıca, belirsizliklerin yanı sıra dijitalleşme ve bilgi düzensizliğinin tehlikelerine dikkat çekti.
Gelecek Sayılar ve Araştırmalara Davet
Başkan Altun, Nisan 2025'te yayımlanacak 'Filistin Özel' sayısı ve Temmuz 2025'teki 14. sayılar için araştırmacılara güncel ve özgün çalışmalarını beklediklerini duyurdu.
Dergideki Makaleler
Dergide yer alan bazı makalelerin özetleri ise şu şekildedir:
- Ömer Faruk Özgür tarafından yazılan 'Algı Yönetimi Bağlamında X Platformunun Dezenformasyonla Mücadelede Bir Araç Olarak Kullanımı' adlı makalede, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin stratejik yaklaşımları ele alınıyor.
- İsmail Çağlar, 'Digitalization Against Monopolization: Polyphony in Turkish News Media' makalesinde dijitalleşmenin medya üzerindeki etkilerini inceliyor.
- Atalay Bahar ve Ebru Caymaz, 'Ülke Markalama Perspektifinden Stratejik İletişime Yönelik Bir Trend Analizi' ile derginin yayınlarını analiz ediyor.
- Dursun Yılmaz, 'Filistin-İsrail Çatışması Üzerine Bir Çerçeveleme Analizi' ile medya çerçeveleme kuramını kullanarak önemli söylemleri analiz ediyor.
- Hıdır Polat, kamu diplomasisi bağlamında 'Karadeniz: Seyr-i Türkiye' belgeselini inceliyor.
- Abraham Ename Minko, 'International Collaboration and Diplomacy in Disaster Management' ile Türkiye’nin Nijerya’daki rolünü değerlendiriyor.
- Büşra Selin Erdoğan ve Burak Erdoğan tarafından yazılan 'Rus Sert ve Yumuşak Gücünün Kesişimi', eğitim diplomasisi perspektifinden ele alınıyor.
- Tuğçe İyigüngör, 'Yeni Medya ve Şiddet Odaklı Eylemler' makalesinde, çevrim içi nefret söylemi ve dijital şiddeti ele alıyor.