Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, medya mensuplarına rehberlik etmek amacıyla hazırlanan 'Doğru Habercilik ve Medya Etiği' kitabını İngilizce ve Kürtçe dillerinde yayımladı. Bu kapsamlı çalışma, medya çalışanlarının doğru bilgi sunma becerisini artırmayı hedefliyor.
İletişim Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, kitap, meslek mensupluğu, haber kaynağı, haber sunuluş biçimi, haber düzeltme ve cevap hakkı ile habercinin sosyal medya kullanımı gibi beş ana başlıktan oluşuyor. Aynı zamanda, içerdiği derinlik ve tercüme edilen dil sayısıyla, Başkanlığın yayınları arasında en geniş kapsamlı çalışma olma özelliğine sahip.
Kitabın sunuş yazısını kaleme alan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, medya etiği standartlarının önemine dikkat çekerek, doğruluk, dürüstlük, bağımsızlık, objektiflik ve tarafsızlık gibi değerlerin medyada esas alınması gerektiğini vurguladı.
Altun, geleneksel medyanın yanında sosyal medya ve internet medyasındaki etik sorunların arttığını belirterek, bu durumların bilgi kirliliği ve dezenformasyon gibi olumsuz sonuçlar doğurduğunu ifade etti. Ayrıca, profesyonel gazetecilik dışındaki bireylerin de içerik üretiminde bulunmasının, etik ihlalleri artırdığına dikkat çekti.
Altun, “Medya etiğine sahip çıkmak konusunda en büyük sorumluluk gazetecilere düşmektedir” diyerek, doğru ve güvenilir haberciliğin demokrasinin güçlenmesindeki önemini vurguladı. Kitabın, medyada etik ilkeleri sistematik bir şekilde uygulayabilen bir rehber olacağını söyledi.
İletişim Başkanlığı'nın yayınlarının artık 10 dile ulaştığını belirten Altun, daha önce yayınlanan eserlerin Türkçe, İngilizce, Arapça, Azerbaycan Türkçesi, Rusça, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Yunanca dillerinde yayımlandığını duyurdu.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, medya mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan "Doğru Habercilik ve Medya Etiği" kitabı, İngilizce ve Kürtçe dillerinde yayımlandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, medya mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan "Doğru Habercilik ve Medya Etiği" kitabı, İngilizce ve Kürtçe dillerinde yayımlandı.