DOLAR
34,13 -0,11%
EURO
38,21 -0,12%
ALTIN
2.925,67 -0,31%
BITCOIN
2.196.336,79 -0,24%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Emperyalizme Karşı Birlik Mesajı

Cevdet Yılmaz, İzmir'de STK ve Hemşehri Dernekleri Buluşması'nda birlik ve yardımlaşma çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 18:55
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 18:55

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Emperyalizme Karşı Birlik Mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir'de Kapsamlı Açıklamalarda Bulundu

İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen "İzmir İş Dünyası Buluşması" programında konuşan Yılmaz, emperyalist oyunlarla mücadele vurgusunda bulundu. Yılmaz, "Farklılıklarımızı çatışma konusu haline getirip milletimizin gücünü kırmaya çalışanlara en güçlü şekilde karşı durmalıyız" dedi.

Esnaf ve Vatandaşlarla Buluşma

Yılmaz, programın ardından Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnafla bir araya geldi. Burada vatandaşlarla sıcak bir sohbet gerçekleştiren Yılmaz, çay ikramını kabul ederek hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Emperyalist Hesaplara Dikkat Çekti

Bilal Saygılı Külliyesi’nde STK ve Hemşehri Dernekleri Buluşması etkinliğine katılan Yılmaz, Türkiye'nin coğrafyasında emperyalist planların mevcut olduğuna dikkat çekti. "Kimliklerimiz başımızın tacı. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Ancak, bu farklılıkların asla çatışma sebebi olmaması gerektiğini bilmeli, birliğimizi korumalıyız" şeklinde konuştu.

Türkiye Yüzyılı Vurgusu

Yılmaz, İzmir'e ve Türkiye'ye katkı sunan tüm derneklere teşekkür ederek, "Toplumu güçlü kılan üç unsur; kamu, özel sektör ve sivil toplumdur. Bu üçlünün uyum içinde olması gerekir" dedi. Ayrıca, depremler sonrası Türkiye genelinde konut teslimatına ilişkin de bilgiler vererek, durumun ciddiyetine değindi.

Ekonomi ve Yerel Yönetim Eleştirisi

Ekonominin iyi yolda olduğunu vurgulayan Yılmaz, yerel yönetimlerin bazı şehirlerde yeterli yatırım yapmadığını eleştirdi. "Halkın gerçek ihtiyaçlarına yönelik yatırımların öncelikli olması gerekiyor. Yerel yöneticiler, halkın ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmelidir" dedi.

Son olarak, Yılmaz, İzmir'in sorunlarının çözümü konusunda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.