DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.250.421,32 -0,36%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Önemli Açıklamalar

Cevdet Yılmaz, siber güvenlik ve ekonomik durum üzerine Kanal 7'de yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 14:37
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 14:37

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Canlı Yayındaki Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kanal 7'de yayınlanan "Başkent Kulisi" programında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, siber güvenlik alanında yapılacak yeniliklere ve Türkiye'nin ekonomik durumuna ilişkin bilgiler paylaştı.

Siber Güvenlik Başkanlığı Tasarıları

Yılmaz, Türkiye Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Siber Güvenlik Başkanlığı için bir tasarıları olduğunu belirtti. "Uluslararası gelişmeleri takip edecek, sistem ve ürünleri sürekli kontrol edecek güçlü bir yapı oluşturacağız" diyerek Meclis'e sunulacak tasarı hakkında bilgi verdi.

İnsani Dram ve Savaş Politikaları

İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarına değinen Yılmaz, "Bu soykırımı hiçbir tartışma gölgelememeli. Uluslararası toplum, İsrail'in bölgesel tansiyonu artırma çabalarını unutmamalıdır" açıklamalarında bulundu. Yılmaz, çatışmanın boyutlanması halinde Türkiye'nin de olumsuz etkilenebileceğinin altını çizdi.

Ekonomik Durum ve Parasal Politikalar

Yılmaz, Türkiye'deki dalgalı kur rejiminin sağlıklı bir durum olduğunu ifade ederek, "Milli paramızın gücü artıyor. Yılsonunda kişi başına gelir 15 bin doları geçecek" dedi. Ayrıca, konut kredilerinin ne zaman normalleşeceği hakkında da ilginç bilgiler verdi. Enflasyonla mücadelede geçici sıkıntıların olabileceğini ancak kalıcı bir büyüme ortamı sağlamak için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Yılmaz'ın yaptığı bu açıklamalar, hem siber güvenlik alanında atılacak adımları hem de Türkiye'nin ekonomik perspektifini aydınlatan önemli bir sohbet niteliğinde oldu.