DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.147.591,12 -1,62%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: BYD yatırımı Türkiye'ye ihracatta önemli katkılar sağlayacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çin menşeli elektrikli araç üreticisi BYD'nin Türkiye'ye yapacağı 1 milyar dolarlık yatırımın, ihracatı artırarak cari açığı düşürmesini beklediklerini açıkladı. Detaylar haberimizde!

Yayın Tarihi: 08.07.2024 22:08
Güncelleme Tarihi: 08.07.2024 22:08

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: BYD yatırımı Türkiye'ye ihracatta önemli katkılar sağlayacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, paylaşım platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çin menşeli BYD firmasının Türkiye'ye yapacağı yatırımın Türk ekonomisi için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Yatırımın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu tarafından imzalandığını hatırlattı.

Yılmaz, 1 milyar dolarlık yatırımın 2026 sonlarında üretime dönüşmesini ve yaklaşık 5 bin kişilik doğrudan istihdam yaratmasını beklediklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uyguladığı politikalarla yatırım ortamının iyileştiği dönemde gerçekleşen bu yatırımın, uzun vadeli uluslararası sermaye girişlerini hızlandıracağını ve cari açığın finansman kalitesini iyileştireceğini öngördüklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, BYD yatırımının orta vadede Türkiye'nin ihracatına ciddi katkılar sağlamasını ve mevcut düşen cari açığın daha da düşmesine katkı sağlamasını beklediklerini dile getirdi. Bu süreçte emeği geçen tüm kurumları tebrik eden Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik açıdan daha güçlü bir konuma gelmesi için yapılan çalışmaların önemine işaret etti.