DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.129.180,15 0,39%

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müfredatın tanıtımında konuşma yapıyor!

Bugün İstanbul Ataşehir’deki Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir de konuşma yaptı.

Yayın Tarihi: 07.06.2024 16:28
Güncelleme Tarihi: 07.06.2024 18:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müfredatın tanıtımında konuşma yapıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni eğitim modelinin hazırlanmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. 21 yıl öncesinde ilk kez iktidara geldiklerinde önceliklerden birinin de eğitim olduğuna dikkat çeken Erdoğan her yıl bütçedeki en büyük payı eğitime ayırdıklarını vurguladı. Çocuklara kaliteli eğitim için tüm imkanları seferber ettiklerini kaydederek sadece 1 yılda 19 milyon 600 bin eğitim materyali baskı ve dağıtımı yapıldığını açıkladı. 2003’ten bu yana 372 bin 995 adet yeni derslik yapıldığını kaydeden Erdoğan, OECD ortalamasını önemli ölçüde yakalamış olduklarını kaydetti. Ayrıca 5 yaşta okullaşma oranını yüzde 95’e çıkardıklarına dikkat çekti. 

Cumhuriyet tarihinde en fazla öğretmen ataması yapan hükümet olduklarını kaydeden Erdoğan, Mayıs ayında 45 bin öğretmen atandığını söyledi. 4 bin 366 engelli öğretmenin atamalarının da tamamlandığını kaydederek yakında 20 bin atama daha yapılacağını vurguladı. Öğretmenlerin ek göstergelerini 3600’e, 4+4+4 sistemiyle de kademeli olarak 12 yıla çıkardıklarını belirtti. Meslek okullarında ise standartları artırarak “üvey evlat” uygulamasına son verildiğini vurguladı. 

Bu yıl seçmeli derslerin havuzunun genişletildiğini kaydeden Erdoğan, nezaket ve görgü kuralları benzeri derslerin dahil edildiğini belirtti. Ailenin hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların erken yaşlarda küresel kültür dayatmalarına maruz kaldığını öne sürdü. En başında da cinsiyetsizleştirme projelerinin olduğunu iddia ederek çizgi filmlerden sinemalara kadar bu projelerin görüldüğünü kaydetti. Daha sonra da herkesi el ele vererek cinsiyetsizleştirmenin önüne geçmeye davet etti. 

Değişim ve yenilemenin eğitimin özünde olduğunu söyleyen Erdoğan, eğitimin de yine buna uyarlanması gerektiğini vurguladı. Yenilenmeyle birlikte köklerden kopmamak gerektiğini de söyleyen Erdoğan, öğrencilerin sınav öncesinde camiye davet edilmesinin “birilerini son derece rahatsız ettiğini” söyledi. 

Sözlerine atamaların yanı sıra etkileşimli tahta projesinden de bahsetti. Sektör içinde ortaokullardaki mesleki yönlendirme atölyelerine kadar farklı projelerin hayata geçirildiğini kaydeden Erdoğan, yakında mecliste görüşmelerin başlayacağını da ekledi. Kuran-i Kerim ve Hz. Muhammed’in hayatı gibi dersleri seçmeli hale getirdiklerini belirten Erdoğan, bu yıl seçimli dersler havuzunun genişlediğini kaydetti. Nezaket ve görgü kurallarıyla birlikte ailelerden gelen talepleri karşıladıklarını kaydeden Erdoğan, her gün yeni buluşma ve yöntemlerin ortaya çıktığını vurguladı. Başörtünün üniversitede değil kamuda da yasak olduğunu kaydeden Erdoğan, Türkiye’de sınıfsal değişikliğin gerçekleşmemesi için her şeyin yapıldığını söyledi. Daha sonra ise 28 Şubat darbesine değindi. Laikliği inanç karşıtlığı gibi gösterdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, ülkeye boşu boşuna çektirilen acılara üzüldüğünü kaydetti. Tüm çocuklarının İmam Hatip mezunu olduğunu söyleyen Erdoğan, müfredatın bilim, teknoloji ve çevreye bağlantılı olacağını ekledi. Son olarak da öğrencilere başarılar dileyerek sözlerini tamamladı: 

“Yarın ve pazar günü YKS'ye girecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyor. Allah zihin açıklığı versin diyorum."