DOLAR
34,1 -0,1%
EURO
38,07 -0,02%
ALTIN
2.871,68 0,09%
BITCOIN
2.174.938,02 -0,97%

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile işbirliği ve bölgesel meseleleri görüşmek üzere bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 02:07
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 02:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic Görüşmesi

İletişim Başkanlığı'ndan Açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair detayları paylaştı.

Türkiye ve Sırbistan İlişkileri Güçleniyor

İki liderin görüşmesi sırasında, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin her alanda güçlenmeye devam ettiği vurgulandı. Erdoğan, işbirliği alanlarının çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi hususundaki kararlılıklarını dile getirdi.

Bölgesel ve Küresel Değerlendirmeler

Görüşmede ayrıca, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve küresel meseleler üzerine de değerlendirmelerde bulunuldu. Erdoğan, Sırbistan ile Kosova arasındaki diyalog süreçlerinin devam etmesinin önemine dikkat çekti.

İsrail'in Saldırıları ve Uluslararası Toplumun Rolü

Görüşmede, Gazze'deki insanlık dramına da değinen Erdoğan, İsrail'in saldırganlığının durdurulması için uluslararası toplumun birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, çatışmaların bölgeye yayılmasının dünya barışını tehlikeye sokabileceğini ifade etti.