DOLAR
34,16 0,05%
EURO
37,88 -0,03%
ALTIN
2.917,94 0,3%
BITCOIN
2.105.132,89 -1,3%

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb'dan Ortak Açıklamalar

Erdoğan ve Stubb, ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 20:46
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 20:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb'dan Ortak Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile Basın Toplantısı Düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, özellikle Filistin Devleti'nin tanınmasının uluslararası alanda daha fazla önem kazandığını vurguladı.

Türkiye-Finlandiya İlişkileri

Erdoğan, Finlandiya'nın NATO'ya katılımının iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirdiğini belirterek, "Dostluk bağlarımıza NATO müttefikliğinin eklenmesi, iş birliğimizi daha da geliştirdi. Ticaret hacmimiz geçen yıl %6 artarak 2,2 milyar doları geçti, 5 milyar dolarlık hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum," dedi.

Savunma Sanayi ve NATO İş Birliği

Görüşmelerinde savunma sanayi alanında iş birliğini de ele alan Erdoğan, "Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği sürecinde terörle mücadele noktasında attığımız adımları memnuniyetle karşılıyoruz," ifadelerini kullandı.

Uluslararası Sorunlar ve Barış Arayışları

Erdoğan, Gazze ve Lübnan'daki son gelişmeleri değerlendirerek, "İsrail'in saldırganlıklarına karşı tavrımızı net bir şekilde ortaya koymalıyız. Barışın sağlanması için çabalarımızı artırmalıyız," dedi. Ayrıca, Finlandiya'nın Avrupa Birliği üyelik sürecine destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Finlandiya'nın NATO Üyeliği Süreci

Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda yaşanan süreçler hakkında bilgi veren Erdoğan, "Finlandiya'yı bekletmedik, terörle mücadelede gereken adımların atılmasını istiyoruz," diye belirtti.

Arabuluculuk Çabaları

Erdoğan, Arabuluculuk Dostlar Grubu ile bölgedeki sorunların çözülmesine öncülük etme çabalarını da ele aldı ve iki ülkedeki ön çalışmaların sonuç verebileceğini umduğunu ifade etti.