Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 -0,24%
EURO
35,14 0,06%
ALTIN
2.437,19 -0,04%

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye'yi sığ sulara hapsetmeye kimsenin gücü yetmez"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı Polis Akademisi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlılığını ve hukuk devleti ilkesine bağlılığını vurguladı. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 25.06.2024 19:44
Güncelleme Tarihi: 25.06.2024 19:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye'yi sığ sulara hapsetmeye kimsenin gücü yetmez"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı Polis Akademisi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde önemli mesajlar verdi. Törene katılan 2 bin 366 yeni mezun polisi tebrik eden Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin terörle mücadelesi, hukukun üstünlüğü ve bürokratik vesayetin sona erdirilmesi konularına değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezuniyet sevinci yaşayan 2 bin 366 polise başarı dileklerini ileterek, şunları söyledi: "Afrika'dan Türk Cumhuriyetlerine, Balkanlardan Güney Asya'ya gönül coğrafyamızın dört bir ucunda görev yapacak siz kardeşlerime başarılar diliyorum. Türkiye'yi tanıyan, milletimizi seven, insanımızla güçlü bağlara sahip kardeşlerimizin elde ettiği başarılardan biz de iftihar ediyoruz."

TÜRKİYE'Yİ SİĞ SULARA HAPSEDEMEZSİNİZ

Erdoğan, Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu vurgulayarak, "Bir cihan imparatorluğunun bakiyesi üzerine kurulan Türkiye gibi bir devleti ırkçı, lümpen faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez. Ülkemizin ekonomisine, turizmine, ticaretine ve kamu diplomasisine zarar verme girişimlerine eyvallah etmeyeceğiz," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukukun üstünlüğü ve demokratikleşme sürecine de değindi: "Hukukun dışına çıkılarak devlete hizmet edilmez. Kanunun arkasından dolanarak toplumda hizmet sağlanmaz. Görev ve yetkiler mevzuatla sınırlandırılmıştır. Ülkemiz bürokratik vesayetten çok çekmiştir. Ne güvenlik tam manasıyla sağlanmış ne de terörle mücadelede arzu edilen neticeye ulaşılabilmiştir. Biz bu dönemi Türkiye'nin kayıp yılları olarak değerlendiriyoruz."

2002'DEN SONRA HUKUK VE DEMOKRASİ

Erdoğan, 2002 yılından bu yana hukuk ve demokrasi karşısındaki zihniyetin sona erdirildiğini belirterek, "Devletimizin güvenliğini ve milletimizin huzurunu temin etmeye çalıştık, aynı ilkeyi titizlikle yürütüyoruz. Sizler de göreviniz gereği daima bu hassasiyetle hareket etmenizi istiyorum. Vatandaşın canına, malına, namusuna, özgürlüklerine göz diken alçaklara asla müsamaha tanımayacaksınız. Kolluk kuvvetlerinin halka yaklaşımı devletin vatandaşıyla kurduğu bir ayna gibidir," ifadelerini kullandı.

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlılığını vurgulayan Erdoğan, "Türkiye asimetrik tehditlerle yüzleşen bir ülkedir. Tüm suçlara ve tehditlerle mücadele etmek gibi bir mecburiyetimiz bulunuyor. Terör örgütüyle mücadelemizde 40 yılı geride bırakmak üzereyiz. Son yıllarda tarihi kazanımlar elde ettik. Polisimizin ve askerimizin muazzam çabalarıyla terör örgütünü kıpırdayamaz hale getirdik," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son bir yılda yapılan operasyonlar hakkında bilgi verdi: "Son 1 yılda bölücü örgüte karşı 34 bin 765 operasyon yapıldı. 7'si kırmızı, 1'i yeşil, 15'i turuncu, 34'ü gri kategoride olmak üzere 1045 terörist etkisiz hale getirildi. FETÖ'ye 5 bin 827 operasyon yapıldı, 9 bin 350 şüpheli gözaltına alındı. Yurt dışına kaçan firariler nereye kaçarlarsa kaçsınlar devletimizin nefesi FETÖ'cü alçakların ensesinde olmaya devam edecektir."

Erdoğan, organize suçlarla mücadelede elde edilen başarıları da dile getirerek, "Organize suç örgütlerine karşı 1 yılda elde edilen başarıları milletimiz takdirle takip etmektedir," dedi. Ayrıca Suriye ve Irak'ta 2 bin 525 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.