DOLAR
34,26 0,08%
EURO
37,4 0,1%
ALTIN
2.917,91 0,02%
BITCOIN
2.263.744,3 -0,19%

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle Mücadele İrade Aşımızda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı konuşmada, Türkiye'nin demokrasi ve güvenliği için terörle mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 20:47
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 20:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle Mücadele İrade Aşımızda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Bölücü terör dahil Türkiye'ye ve Türk demokrasisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etme irademiz tamdır," dedi.

TEKNOFEST'in Başarısı

Erdoğan, Türkiye'nin önemli etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST'in dokuzuncusunun Adana'da gerçekleştirildiğini hatırlatarak, etkinliğin gençlik için bir destan niteliği taşıdığını ifade etti. 2018'den bu yana büyüyen TEKNOFEST'in bu yıl 50 farklı kategoride 790 binden fazla takım ve 1 milyon 650 binden fazla yarışmacıya ulaştığını belirtti.

Savunma Sanayindeki Gelişmeler

Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayisinde önemli bir gelişim kaydettiğini, insansız hava araçları alanında dünya genelinde ilk üçte yer aldıklarını vurguladı. 2023'te savunma ihracatının 5,6 milyar dolara ulaştığını belirtti. Cumhurbaşkanı, gelecekte 178 ülkeye ürün ihraç edeceğine dikkat çekerek, milli teknoloji hamlesinin devam edeceğini söyledi.

Siyasi Diyalog ve Birlik Vurgusu

Erdoğan, günümüzde Türkiye'nin daha önce yaşanan siyasi gerginliklerden uzaklaşması gerektiğini belirtirken, farklı siyasi partiler ve toplum kesimleri arasında diyalogu güçlendirmenin önemine değindi. "Siyasetin eski alışkanlıkları ile yoluna devam etmesi mümkün değil," diyen Erdoğan, Mevlana'nın "Şimdi yeni şeyler söylemek lazım" sözünü hatırlattı.

Terörle Mücadele ve Güvenlik

Son olarak, Erdoğan, Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye atacak her türlü duruma karşı mücadele etme kararlılığını yineledi. "Yumuşama iklimi, ülkemiz ve milletimizin güvenliğinden taviz vereceğimiz anlamına gelmiyor," diyerek, terörle mücadelede iradelerinin tam olduğunu belirtti.