DOLAR
34,21 -0,14%
EURO
37,88 0,52%
ALTIN
2.924,74 -1,02%
BITCOIN
2.125.765,62 2,6%

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'nin Yasama Yılı Açılışında Vurguladı: Adalet Temel Direğimizdir

Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında adaletin önemine dikkat çekti, ekonomi ve güvenlik konularında ilerleme vurguladı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 16:23
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 16:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'nin Yasama Yılı Açılışında Vurguladı: Adalet Temel Direğimizdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'nin Yasama Yılı Açılışında Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni yasama yılı açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, meclisin suç önleme, infaz ve ıslah konularına daha fazla eğilmesi gerektiğini belirtti.

Düzen ve Adaletin Önemi

Erdoğan, konuşmasında toplumların ve devletlerin bir düzen içerisinde var olduğunu vurgulayarak, "Düzen, devletin ve milletin temel direğidir. Kanunun ruhu adalettir. Adalet, mülkün temelidir," dedi. Adaletin varlık nedenini ve güvencesini oluşturduğunu ifade etti.

Şehitlere Minnet

Erdoğan, geçen hafta şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz başta olmak üzere tüm şehitleri anarak, güvenlik güçlerine teşekkür etti. "Rabbim muhafaza buyursun," diyerek, güvenlik güçlerinin özverili çalışmalarını takdir etti.

Yargı Bağımsızlığına Vurgu

Yargı mensuplarının görevlerini hukuk çerçevesinde yerine getirmeye devam etmeleri gerektiğini belirten Erdoğan, hiçbir yargı mensubunun yıpratılmasına müsaade edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Adalet ve Güvenlikte Yeni Standartlar

Erdoğan, adalet ve güvenlik hizmetlerinin standartlarını yükseltmek için TBMM'ye gereken desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti. Yaşanan krizlere rağmen Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ulaştığını söyledi.

Ekonomideki İyileşme

Erdoğan, Türkiye'nin brüt rezervlerinin Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını ve cari açığın sürdürülebilir bir düzeye çekildiğini belirtti. İhracat rakamlarında kaydedilen başarının yanı sıra turizmde de rekor hedeflerine ulaşma yolunda adımlar attıklarını söyledi.

Konuşmasının sonunda Erdoğan, birlik ve beraberlik içinde çalışarak hedeflere ulaşacaklarını umduğunun altını çizdi.