DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.246.299 -0,17%

Cumhurbaşkanı Erdoğan sokak köpekleri konusunda 'hızlanın' talimatı verdi!

Bir süredir gündemde olan sahipsiz sokak köpeklerine yönelik çalışmalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir an önce netice görmek istediğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 26.06.2024 11:56
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 11:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan sokak köpekleri konusunda 'hızlanın' talimatı verdi!

Medya kaynaklarında yer alan haberlere göre AK Parti, bir önceki gün yapılan MYK toplantısında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın sokak hayvanlarına yönelik bilgi aktardığı öğrenildi. Aktarılanlara göre AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler de çalışmalarda gelinen son noktayı aktardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayvanların uyutulması konusuna temkinli yaklaştığı öğrenilirken, 5199 sayılı Kanun’da yer alan detayların yalnızca kamu güvenliği için kapsamının genişletileceği kaydedildi. Bunun üzerine ise Erdoğan’ın “bu işi bir an önce neticelendirin, çalışma metnini de bir an önce bitirip bana sunun” dediği öğrenildi. 

Gerçekleştirilen toplantıda yerel yönetimlerin barınaklardaki niteliğin artırılmasına yönelik konular da gündeme gelirken, başıboş köpek probleminin yalnızca barınaklara alınarak çözülemeyeceği de vurgulandı. Ayrıca söz konusu teklifin Meclis kapanmadan önce Meclis Başkanlığı’na sunulacağı da belirtildi.