Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri İle Önemli Görüşme Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile varılan görüşmede bölgesel barış ve güvenlik konuları üzerinde duruldu.

Yayın Tarihi: 08.08.2024 16:58
Güncelleme Tarihi: 08.08.2024 16:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri İle Önemli Görüşme Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti ve yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Görüşmenin İçeriği

Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında, Türkiye ile Katar arasındaki ikili ilişkiler, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırıları ve güncel bölgesel gelişmeler yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik suikast girişiminin, ateşkes niyetinin olmadığını gösterdiğini vurguladı.

Uluslararası Dayanışma Çağrısı

Erdoğan, İsrail'in Filistin ve Lübnan'daki saldırılarının bölgedeki gerilimi artırdığını ifade ederek, uluslararası toplumdan etkin adımlar atmasını beklediklerini belirtti. Türkiye'nin, kalıcı barış ve huzuru sağlamak için Katar ile birlikte yürütülecek çabalara verilen önemi dile getirdi.

Türkiye-Katar İşbirliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Katar ile olan siyasi, askeri, ticari ve kültürel alanlardaki işbirliğini güçlendirmeye kararlı olduğunu açıkladı. İki ülke arasındaki dayanışmanın artırılması adına atılacak adımların önemine değindi.