DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.125.414,7 0,57%

Cumhurbaşkanı Erdoğan istişare toplantısında konuşma yaptı!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda son yaşanan olaylara değinerek değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 01.07.2024 15:20
Güncelleme Tarihi: 01.07.2024 15:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan istişare toplantısında konuşma yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda çeşitli açıklamalar yaptı. 

Merkez Yürütme Kurulu üyelerine selam vererek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı içeriğine katkı sunan herkese teşekkür etti. Seçilen yeni başkanları da tebrik eden Erdoğan, seçim nedeniyle geciken istişare toplantılarını gerçekleştiremediklerini ifade etti. Hem projeleri hem de yol haritasını şekillendirme kararı aldıklarını kaydeden Erdoğan, sık sık bir araya gelineceğini vurguladı. 

AK Parti’nin halkın içinden yükselmiş bir parti olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, önce belediyelerin daha sonra da milletin tanıyarak güvendiğini kaydetti. 

Ak Parti belediyeciliğinin küresel ölçekte bir marka haline geldiğini savunan Erdoğan, “rakiplerimiz bile bizden kopya çekmeye başladı” ifadelerini kullandı. Toplumun özellikle gençlerin nabzının daha iyi tutulması gerektiği konular olduğunu kaydeden Erdoğan, son seçimde muhalefetin ucuz popülizme dayanan bir kampanya yürüttüğünü belirtti. Ekonomik sıkıntıların istismar edildiğini ve bunlar hedef gösterilerek uçuk vaatlerde bulunduklarını kaydetti. Ayrıca şehirlerdeki problemlere muhalefetin somut projeler koymadığını da ekledi. 

Muhalefetin “vaat yağmurunda” sona gelindiğini kaydeden Erdoğan, ekmekten suya kadar yapılan zamların muhalefetin suçu olduğunu söyledi. Muhalefetin astronomik fiyat artışlarına neden olduğunu öne süren Erdoğan, kendi partilerinin bile isyan içinde olduğunu aktardı. Ayrıca eş, dost ve akrabaları belediyelere alarak kayırmacılık yapıldığını da iddia etti. 

Muhalefetin alkolü ve çeşitli kötü alışkanlıkları teşvik ettiğini, cinsiyetsizleştirmeye çalıştığını iddia eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

“Alkol tüketimini teşvik, cinsiyetsizleştirmeye teşvik, LGBGR paçavraları ile belediye donatma dışında icraatları olmadı.”

Vatandaşları makam odalarında darbettiklerini söyleyen Erdoğan, Arapça tabelalara savaş açıldığını ve muhalefeti baskıdan başka hiçbir iş yapmadığını söyledi. Muhalefette köklü değişim olmadığı sürece 5 yıl boyunca benzer hadiselerin yaşanacağını savundu. Vatandaşa herhangi bir yaşam biçininin dayatılmasını doğru bulmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı, inancına uygun yaşamak isteyenlerin ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü belirtti. Daha sonra ise yine darbe göndermesi yaparak muhalefetin darbeci olduğunu, 28 Şubat’ı hatırlatan uygulamaları devreye almaya çalıştıklarını iddia etti. 

Kayseri’deki olaylara değindi: Muhalefetin zehirli söylemi yüzünden oldu!

Dün Kayseri’de yaşanan olaylara değinen Erdoğan, “muhalefetin zehirli söylemleri” nedeniyle vandallık yapıldığını öne sürdü. Nefret söylemine teşvik etmenin acizlik olduğunu söyleyen Erdoğan, ayrımcılık ve düşmanlaştırmaya AK Parti siyasetinde yer olmadığını kaydetti.