DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.154.007,06 -0,56%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu öncesi önemli açıklamalar yaptı, Gazze'deki durum ve uluslararası işbirliği vurgulandı.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 14:03
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 14:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Rötarı Öncesinde Basın Toplantısı Düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap edeceğini açıkladı. Erdoğan, "İnşallah burada bölgemizin ve insanlığın gündeminde yer alan hususlarla ilgili kanaatlerimizi paylaşacağız. Özellikle Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğim," dedi.

BM Genel Kurulu’na Katılım ve Yoğun Görüşme Programı

Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, özellikle bu yıl genel kurulda 130'dan fazla ülke temsilcisinin yer almasının beklendiğini vurguladı. New York'ta yoğun bir toplantı programının olacağını ifade ederken, BM Genel Sekreteri'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek "Geleceğin Zirvesi"nin önemine dikkat çekti.

Gazze’deki Durum Üzerine Değerlendirmeler

Gazze’deki insani koşulların ağırlaştığını belirten Erdoğan, "Açlık, susuzluk, temel gıda ve tıbbi malzeme eksikliği sahadaki durumu giderek kötüleştiriyor. Kalıcı ateşkesin sağlanması için Birleşmiş Milletler'e önemli görevler düşüyor," dedi. İsrail'in Gazze'deki saldırganlıklarına ilişkin endişelerini dile getirdi ve bu tür eylemlerin sadece Gazze ile sınırlı kalmadığını, bölgenin daha geniş bir çatışmanın eşiğine sürüklendiğini ifade etti.

Uluslararası Topluma Çağrı

Erdoğan, uluslararası topluma, özellikle Birleşmiş Milletler'e düşen görevler olduğuna dikkat çekerek, bu konulardaki hassasiyetlerinin devam ettiğini vurguladı. "Bölgemizin büyük bir felakete sürüklenmemesi için İsrail üzerindeki baskıların artırılması gerekiyor," dedi. Ziyareti sırasında, BM Genel Sekreteri ve diğer ülke liderleriyle görüşmeler yapacağını belirtti.

Düşünce kuruluşu temsilcileri ve Amerikan iş dünyasının önde gelen isimleriyle de görüşmeler yapacağını belirten Erdoğan, ziyaretinin ülke ve insanlık adına hayırlı olmasını diledi.