DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.130.481,06 0,33%

Cumhurbaşkanı Erdoğan İliç'teki maden faciası hakkında konuşuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Şubat tarihinde İliç'teki Çöpler Maden'de yaşanan heyelan hakkında konuşuyor.

Yayın Tarihi: 15.02.2024 13:27
Güncelleme Tarihi: 15.02.2024 16:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan İliç'teki maden faciası hakkında konuşuyor!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır dönüşünde sorulan soruları yanıtladı. 

Dün Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş yolunda gazeteciler ile görüşerek sorulan soruları yanıtladı. Basın mensuplarının sorularını uçakta yanıtlayan Erdoğan, Erzincan İliç’te yaşanan heyelan faciasını değerlendirdi. 

Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesinin olumlu geçtiğini aktaran Erdoğan, Gazze’de yaşanan savaş hakkında da çeşitli değerlendirmeler yaptıklarını belirtti. Yaşanan görüşmeleri özellikle Sisi ile görüştüklerini kaydeden Erdoğan, daha sonra Türkiye’de yaşanan heyelan hakkında şunları söyledi: 

"Burada da maalesef böylesine büyük boyutta bir heyelan yaşandı.”

Daha sonra ise yapılacak olan soruşturmanın neticesine göre yeni adımlar atılacağını kaydetti. İliç'le ilgili değerlendirmesinden sonra ise Erdoğan, Sisi ile görüşmesine değindi. 

Sisi Ankara'ya gelecek! 

Sisi ile görüşmesinde Katar’ın büyük bir rolü olduğunu belirten Erdoğan, Mayıs ya da Nisan ayında bir ziyaret daha olacağını söyledi. Mayıs ya da Nisan ayında Sisi’nin Ankara’ya geleceğini söyleyen Erdoğan, 12 yılın ardından yapılan görüşmenin önemine değindi. Sisi’nin “çok ısrarlı daveti” sonucu bu görüşmenin gerçekleştiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nisan veya Mayıs ayında Sisi’nin iade-i ziyarete geleceğini ekledi.