DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.146.286,91 0,5%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İktidar-Muhalefet Diyaloguna Vurgu Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde muhalefete eleştirilerde bulundu, İsrail'e karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 19:53
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 19:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İktidar-Muhalefet Diyaloguna Vurgu Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyalog Zeminini Genişletme Çağrısında Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, iktidar ve muhalefet arasındaki diyalog zeminini genişletmek için çaba gösterdiklerini belirtti.

Gerilimden Beslenenlere Mesaj

Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Biz iktidar ve muhalefet arasındaki diyalog zeminini genişletmeye çalışırken, yıllardır gerilimden beslenenler buna engel olmaya çalışıyor. Onlara sesleniyorum; Türkiye’ye bir hayrım dokunsun diyorsanız, gölge etmeyin, başka bir ihsan istemiyorum." ifadelerini kullandı.

İsrail ve Ortadoğu'daki Durum

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, Erdoğan, yeni paylaşım savaşlarının yaşandığını ve bu konuda Türkiye’nin tedbirleri aldığını vurguladı. "Türkiye, 2300 yılı aşan köklü birikimiyle tecrübeli bir devlettir," diyen Erdoğan, Türkiye'nin istikrar kaynağı olduğunun altını çizdi.

İsrail'e Karşı İşbirliği Çağrısı

Erdoğan, "İsrail’in saldırganlıklarına karşı İslam dünyasının ekonomik ve ticari tedbirleri devreye alması gerekiyor," diye konuştu. "Her geçen gün bu kan deryasının daha da büyümesine müsaade etmemeliyiz," dedi.

Muhalefetin Durumu

Erdoğan, muhalefetin sorunlarını da eleştirerek, "Koltuk kavgasından başlarını kaldıramıyorlar. 14-28 Mayıs seçimlerinde yaşadıkları hezimeti unuttular," diye belirtti. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na atıfta bulunarak, gerilim yaratmaktan başka bir şey yapmadığını ifade etti.

Somali Açıklarında Yeni Başlangıç

Programda Erdoğan, Oruç Reis Araştırma Gemisi'nin Somali'ye uğurlandığını belirtirken, "Oruç Reis, Somali’de ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak," dedi. Türkiye’nin bu bölgede refah ve huzur oluşturma hedefinde olduğunu vurguladı.

Son olarak, "Ben bu kadroya sonuna kadar inanıyorum," diyerek, Türkiye Buluşmaları Programı'nın hayırlara vesile olmasını diledi.

Programa, bakanlar, milletvekilleri ve parti yöneticilerinin katıldığı gözlemlendi.