DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.154.484,01 -0,58%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in Saldırılarına Eleştiri ve Suriye Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesi İsrail’in Lübnan’a gerçekleştirdiği siber saldırıları terör yöntemiyle değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 14:31
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 14:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in Saldırılarına Eleştiri ve Suriye Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye yapacağı ziyaretten önce basın toplantısı düzenleyerek İsrail'in Lübnan'a yaptığı siber saldırılara dair eleştirilerde bulundu. Erdoğan, bu saldırıların devlet değil, terör örgütü gibi yapıldığını vurgulayarak, 'İsrail'in bu durumu, kendi nefret edici emellerine ulaşmak için her yolu deneyebileceğinin bir göstergesidir.' dedi.

Siber Saldırılar ve Regional Kriz

Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile yaptığı görüşmede, bölgedeki ciddi sıkıntıları ele aldıklarını belirtti. 'Bu saldırı, söylenenlerin ötesinde, bazı batılı ülkelerin de desteklerini artırarak İsrail'in saldırganlığını artırdığını gösteriyor.' ifadelerini kullandı.

Suriye ile İlişkiler ve Barış Çabaları

Erdoğan, Suriye ile olan temasların önemine dikkat çekerek, 'Suriye'deki gerginliğin sona ermesi gerektiğini savunacağız.' dedi. Ayrıca, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Beşar Esad ile görüşme iradelerini de ortaya koyduklarını ifade etti.

Biden ile Görüşme Belirsizliği

Biden ile ikili görüşme planlarının henüz netleşmediğini belirten Erdoğan, 'Ana gündemimiz Birleşmiş Milletler Genel Kurulu olacak, bu süreçte birçok liderle bir araya geleceğiz.' dedi.

Yurt dışında, çatışma bölgelerinde akan kanı durdurmak için neler yapılabileceğini değerlendireceklerini belirten Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda üzerindeki sorumluluğun bilincinde olduğunu ifade etti.