DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.130.481,06 0,33%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında Gazze'ye yönelik tepkiler ve göç yönetimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 21:12
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 21:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze ve Düzensiz Göç Üzerine Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada, millete önemli mesajlar verdi. Özellikle İsrail'in Gazze'deki saldırılarına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

İsrail'in Saldırıları ve İslam Dünyası

Erdoğan, "Gözünü kan ve nefret bürümüş bir avuç radikal siyonist, bölgemizi ve tüm dünyayı ateşe atmaktadır. Bu zulme ve barbarlığa asla rıza göstermeyeceğiz." ifadesini kullandı. İslam dünyasının, Gazze ve diğer bölgelere sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bu konuda ciddi bir zafiyetin yaşandığını belirtti.

Uluslararası İttifak ve Göç Yönetimi

Eylem planları doğrultusunda Türkiye'deki sığınmacıların güvenli ve gönüllü geri dönüşlerinin sağlanacağına dikkat çeken Erdoğan, 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde yeni stratejiler geliştirdiklerini açıkladı. Özellikle düzensiz göç akınlarına karşı alınacak tedbirlere de değindi.

Fırsatçılığa Karşı Sıkı Denetimler

Ülkenin ticari hayatındaki fırsatçılığa karşı tedbirlerin alınacağına işaret eden Cumhurbaşkanı, fahiş fiyat artışıyla mücadele konusunda denetimlerin sıkılaştırılacağını kaydetti. Bu sorunların hızla ortadan kalkacağını belirterek, vatandaşın rızkına göz dikenlere karşı kararlı olacaklarının altını çizdi.

Erdoğan, toplumun huzuru için uluslararası camiayı ve İslam âlemini harekete geçmeye çağırdı. Bugün yaşananların, insanlığın geleceği açısından birer sınav olduğunu vurguladı.