DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,24 0%
BITCOIN
1.969.383,94 0%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmam Hatiplilere Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖNDER 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda, imam hatip okullarının önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 17:08
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 17:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmam Hatiplilere Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmam Hatiplilere Destek Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen ÖNDER 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Eğitim alanında yaptığı çalışmaları paylaşan Erdoğan, "Bana 'Ömrün boyunca yaptığın tek bir şeyi, ortaya koyduğun tek bir eseri söyle' deseler, tereddüt etmeden vereceğim cevap gayet açıktır; imam hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmaktır," dedi.

İmam Hatiplerin Önemi

Erdoğan, imam hatip okullarının toplum için önemine işaret ederek şöyle devam etti: "Her şey geçici, ancak toprağa atılan tohum kalıcıdır. Biz, yeni tohumlar attık, onları koruyup büyütmek için çabaladık." İmam hatiplerin sadece 3-5 kişi tarafından kurulduğunu ancak bugün sayılarının arttığını belirterek, "Şimdi bir sel olduk, okyanus haline geldik," ifadesini kullandı.

Vatan Savunması İçin Mücadele Ediyoruz

Özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine de değinen Erdoğan, "İmam hatip mücadelesi, bir vatan savunmasıdır. Eğer bu topraklardan inancımızı ve kültürümüzü alırsanız, geriye hiçbir şey kalmaz," dedi.

Gençlere Önemli Mesajlar

Erdoğan, gençlere seslenerek, "Eğer bu topraklardan Müslümanlığı, ezanı, camiyi ve Kur'an'ı çekip alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. İmam hatip mücadelesi bir iman mücadeleidir," ifadelerini kullandı. Ayrıca, İstiklal Marşı'nın önemine vurgu yaptı ve Arif Nihat Asya'nın dizelerine yer verdi: "Minareler ezansız kalmasın diye varız."

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkenin her vatandaşının değerli olduğunu vurgulayarak, eğitimde ayrım yapmadıklarını ve tüm okulları önemsediklerini belirtti.