DOLAR
34,27 -0,08%
EURO
37,66 -0,1%
ALTIN
2.913,31 0,22%
BITCOIN
2.182.655,87 -1,77%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze'deki Soykırıma Dair Sert Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki soykırımın 1. yılına ilişkin açıklamalarda bulundu ve İsrail'in bedelini ödeyeceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 14:32
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 14:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze'deki Soykırıma Dair Sert Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze Soykırımı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki soykırımın 1. yılı dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Unutulmamalıdır ki İsrail 1 yıldır uyguladığı, halen de devam eden soykırımın bedelini er ya da geç ödeyecektir," ifadelerini kullandı.

Hitler ve Netanyahu Karşılaştırması

Erdoğan, açıklamasında tarihe atıfta bulunarak, "Hitler nasıl insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduysa, Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulacaktır," dedi.

Gazze'de Yaşananlar

Bugünün 7 Ekim olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Tam 365 gün önce hayatta olan, çoğu çocuk ve kadın 50 bin kardeşimiz vahşice katledildi. Gazze'deki hastaneler, ibadethaneler ve okullar artık yok. Birçok gazeteci ve sivil toplum temsilcisi de artık aramızda değil,” şeklinde konuştu.

Uluslararası Toplumun Sorumluluğu

Erdoğan ayrıca, "Gazze'nin ve Filistin'in karşılaştığı bu dram karşısında uluslararası toplumun duyarsız kaldığına" vurgu yaptı ve bu sessizliğin insanlık adına bir kayıp olduğunu belirtti. "Soykırımın hesabı sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamaz," dedi.

Özlem ve Taziye Mesajı

Katil İsrail yönetiminin 7 Ekim'den beri katlettiği on binlerce insanı hüzünle anan Erdoğan, "Eşlerini, çocuklarını kaybeden Gazzeli, Filistinli ve Lübnanlı kardeşlerime en içten taziyelerimi iletiyorum," ifadeleriyle duygularını ifade etti.

Tekrar Harekete Geçme Çağrısı

Son olarak Erdoğan, "Türkiye olarak her ne olursa olsun İsrail’in karşısında durmaya ve dünya kamuoyunu bu duruşa davet etmeye devam edeceğiz," dedi. Ayrıca açıklamasıyla birlikte Gazze'deki soykırım konusunu ele alan bir video da paylaştı. Videonun sonunda dört dilde "İsrail'in işlediği soykırım insanlığı öldürüyor." mesajı yer aldı.