DOLAR
34,06 0,01%
EURO
37,97 -0,05%
ALTIN
2.820,05 -0,19%
BITCOIN
2.040.386,25 0,32%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze Açıklamaları: Barış İçin İşbirliği Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek lideri ile basın toplantısında Gazze'deki olaylara dikkat çekti ve Barış için işbirliğine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 14.09.2024 16:22
Güncelleme Tarihi: 16.09.2024 00:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze Açıklamaları: Barış İçin İşbirliği Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bosna Hersek gibi ortak sorunlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "1990'lı yıllarda Bosna Hersek'te yaşanan insanlık dramının bir benzerinin bugün Gazze'de yaşandığını" belirtti.

Türkiye ve Bosna Hersek İlişkileri

Görüşmeyi değerlendiren Erdoğan, Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerinin özel bir niteliğe sahip olduğunu vurgulayarak, iki ülkenin ortak tarihsel ve kültürel bağlarının önemine dikkat çekti. "Barış Uygulama Konseyi Yönlendirme Kurulu üyeliğimizle Bosna Hersek'in barış ve istikrarına katkı sağlıyoruz." dedi.

Yerel Seçimlere Dair Mesajları

Erdoğan, Bosna Hersek’te 6 Ekim’de gerçekleşecek yerel seçimlerin huzur içinde geçmesi temennisinde bulunarak, "Herhangi bir menfi gelişmenin Balkanların istikrarını tehdit edeceği gerçeğini unutmamalıyız." şeklinde konuştu.

Askeri ve Güvenlik İş Birlikleri

İkili ilişkileri derinleştirmek amacıyla özellikle ticaret ve altyapı alanında desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Erdoğan, "Bu sene Bosna Hersek'ten gelen Türk turist sayısının artması sevindirici." dedi.

Gazze'deki Duruma Dikkat Çekildi

Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Srebrenitsa Soykırımı'nın anılması için alınan kararları desteklediğini belirtirken, Gazze'deki olayları da anarak, "Soykırımın gelecek nesillere anlatılmasına yönelik çabalarımıza sürdüreceğiz" diye ekledi.

Toplantının sonunda Erdoğan, Bosna Hersek halkına selam göndererek, misafirperverliği için teşekkür etti.