DOLAR
34,12 0,01%
EURO
38,15 -0,46%
ALTIN
2.915,15 -1,08%
BITCOIN
2.176.973 -0,65%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin'e Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Filistin'in bağımsızlığı ve bölgedeki barış politikalarına değindi.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 19:27
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 19:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin'e Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda Filistin'in Durumuna Dikkat Çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulmasının artık kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz bir Filistin Devleti'nin vücut bulması ertelenemez." dedi.

İsrail'in Saldırılarına Tepki

Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları hakkında, 41 bin insanı katledenlerin, suçlarının hesabını vermeden vicdanların rahata kavuşamayacağını ifade etti. Yıkılan şehirlerin milyarlarca dolarlık hasarının faillerden tazmin edilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, bu konuda Güney Afrika tarafından açılan Uluslararası Adalet Divanı davasının destekçisi olduklarını açıkladı. Erdoğan, hakların korunması için mücadele edeceğini sözlerine ekledi:

"Nablus'ta başından vurulan Ayşenur Ezgi Eygi'nin kanı yerde kalmamalı. Gazze'de ateşkes elzem, ama esas sorun toprakların işgalidir."

Barış ve İstikrar Vurgusu

Cumhurbaşkanı, Suriye'deki duruma da değinerek, siyasi sürecin ilerletilmesi için uluslararası toplumun destek vermesi gerektiğini ifade etti. Irak'ın terörle mücadele çabalarını desteklediğinin altını çizen Erdoğan, bölgede barışın sağlanmasına yönelik adımlar için kararlı olduklarını belirtti.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış sürecini destekleyen Erdoğan, Balkanlar'ın huzuru için yapıcı rol oynamaya devam edeceklerini de kaydetti. Erdoğan, Türkiye'nin her alanda işbirliğine açık olduğunu vurguladı:

"Enerji ve çevre konularında komşularımızla yapıcı işbirliğine hazırız."