DOLAR
34,09 -0,04%
EURO
38,16 -0,02%
ALTIN
2.913,57 0,11%
BITCOIN
2.196.870,04 -0,37%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda Filistin'e Destek Verdi

Erdoğan, Gazze'deki insani krize dikkat çekti ve uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 19:13
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 19:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda Filistin'e Destek Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çarpıcı Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda kritik bir konuşma yaptı. Konuşmasında, "Bundan 70 yıl önce Hitler insanlığın ittifakıyla durdurulmuştu, Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Gazze'deki İnsani Kriz

Erdoğan, Gazze'de pek çok çocuğun açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Ayrıca, "Bir lokma ekmek, bir yudum su bulamayan çocukların durumu kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Uluslararası Tepki ve Sorumluluk

Erdoğan, dünya kamuoyuna seslenerek, "Uluslararası insan hakları örgütleri, Gazze ve Batı Şeria'daki insanların durumu kabul edilebilir mi?" diye sordu.

Filistin'in Haklı Direnişi

Filistin halkının direnişinin haklı ve onurlu olduğunu belirten Erdoğan, "İsrail yönetimi, etnik temizlik ve soykırım uygulamakta. Filistinlilerin sergilediği direniş kahramanlıktır" dedi.

İsrail Hükümeti ve Uluslararası Toplum

Erdoğan, İsrail'in sürekli oyalama taktiğiyle barış görüşmelerini baltaladığını ifade ederek, uluslararası toplumun Filistin halkını korumak için acilen harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin Yardım Çabaları

Gazze'deki insani krizi aşmak için Türkiye'nin ilk günden itibaren yardım çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke olduğunu kaydetti. Açıklamalarında, "Gazze halkına yardım elini uzatmalıyız" dedi.