DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.246.934,7 -0,2%

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu: Oyunlara geçit vermeyiz!

Bugün saat 12.00'de başlayan AK Parti Meclis Grup Toplantısı'na başkanlık ederek bir konuşma da yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli gündem başlıklarına değindi.

Yayın Tarihi: 26.06.2024 13:15
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 13:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu: Oyunlara geçit vermeyiz!

Bugün partisinin grup toplantısına başkanlık eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli gündem başlıklarını ele aldı. TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yapan Erdoğan, Cumhur İttifakı’ndan İsrail’in Gazze’de devam ettiği saldırıya değindi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı, İsrail’in Gazze saldırıları ve iç siyasete ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Cumhur İttifakı'na yönelik oyunlara asla geçit vermeyeceklerini belirtti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile olan güçlü ittifaklarına vurgu yaparak, "Cumhur İttifakı'na karşı yapılan oyunlara geçit vermeyiz. MHP ile omuz omuza yürüyoruz" dedi. Ayrıca, siyasette yumuşama çabalarının aslında muhalefeti normalleştirme çabası olduğunu ifade etti.

İsrail’in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarına sert eleştiri! 

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi. "İsrail bu bayramda da kan dökmeye devam etti. İsrail'in barbarlığının kurbanı olan 38 bini aşkın Filistinli şehidimizi rahmetle anıyorum" diyerek Filistin'e olan desteğini yineledi. 

Erdoğan, İsrail’in gözünü Lübnan’a diktiğini ve Batılı güçlerin perde arkasında İsrail’i desteklediklerini belirtti. "Netanyahu'nun savaşı bölgeye yayma planları büyük bir felakete yol açacaktır. Türkiye, kardeş Lübnan halkının ve devletinin yanındadır" ifadelerini kullandı. Ayrıca İsrail’e karşı açılan soykırım davasında da Filistin’in yanında olduklarını yineledi. 

“CHP lideri siyaseti sürüklemeye çalışıyor”

Erdoğan, iç siyasette yaşanan gerilimlere de değindi. Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yönelik sert eleştirilerde bulunarak, "Biz ülkemizin çıkarları için yapıcı davranmaya çalışırken CHP Genel Başkanı’nın siyaseti nasıl gerilime sürüklemeye çalıştığını milletimiz yakından izliyor" dedi. Ayrıca, AK Parti’nin hiçbir zaman gerilim siyaseti gütmediğini ve hizmet üretirken vatandaşların kökenine veya yaşam tarzına bakmadıklarını vurguladı.

Diyarbakır-Mardin’de çıkan anız yangınını değerlendirdi 

Diyarbakır-Mardin arasında çıkan anız yangınına da değinen Erdoğan, yangında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. Devletin ilgili tüm kurumlarının yangına müdahale ettiğini ve yangının çıkış nedenlerinin ortaya konacağını belirtti.

Ekonomi ve refah mesajı var, ama asgari ücrete zam yok! 

Erdoğan, ekonomik sorunlara da değinerek, hayat pahalılığı sorununu kalıcı refah artışı sağlayarak çözeceklerini ifade etti. Önümüzdeki aylardan itibaren enflasyonun düşeceğini belirterek, "Milletimizin bizden beklediği değişimi gerçekleştireceğiz" dedi. Ayrıca beklenen asgari ücret zammına yönelik herhangi bir açıklama yapmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya yönelik toplantı öncesinde “asgari ücret için Aralık ayında bir araya geleceğiz” açıklaması yaptı. 

Milli takıma başarılar diledi! 

Son olarak, milli takımın Çekya ile yapacağı maça da değinen Erdoğan, "Millilerimizin bu akşam inşallah tarihi bir zafere imza atacaklarına inanıyorum" diyerek milli takıma başarılar diledi.