DOLAR
34,25 0,05%
EURO
37,49 0,08%
ALTIN
2.916,72 0,39%
BITCOIN
2.156.923,24 -0,45%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'ni Kutladı

Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. yılı etkinliğinde Ahlat'ta birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Yayın Tarihi: 25.08.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 25.08.2024 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'ni Kutladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat'ta Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. yılı nedeniyle Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. "Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yolumuza devam ediyoruz. Bizler bu toprakların asıl sahipleriyiz," dedi.

Ahlat'ta Tarihi Bir Anma

Etkinliğe katılan Erdoğan, Ahlat’ın tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, "Burası ecdadın konakladığı, zamanını doğru okuduğu bir yer. Ahlat, milletimizin ve devletimizin hafızasıdır," ifadesini kullandı.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Erdoğan, Ahlat'ın sanat eserlerinin geçmiş ile geleceği sembolize ettiğini belirterek, "Bu şehir 8 bin 200 ecdat mezarıyla bize kim olduğumuzu hatırlatıyor," dedi. Ayrıca, tüm etnik ve mezhepsel farklılıklara rağmen Türkiye’nin bir bütün olduğunu vurguladı.

"Türkiye hepimizindir"

Erdoğan, konuşmasında, "Türk, Kürt, Arap, Zaza, Laz, Çerkez hepimiz bu topraklar üzerinde biriz, beraberiz, kardeşiz," şeklinde birlik mesajı verdi.

Etkinlikteki Diğer Aktiviteler

Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mehter Takımı'nın gösterisinden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği yarışmada dereceye girenlere ödüller verildi. Erdoğan, yarışmada başarılı olanlara 5 ciltlik Hayat Rehberi Kur’an tefsirini hediye etti.

Programda ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi önemli isimler de yer aldı.