DOLAR
34,1 -0,07%
EURO
38,09 0,03%
ALTIN
2.879,34 -0,18%
BITCOIN
2.182.224,86 -1,32%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Düşünce Kuruluşlarıyla Türkiye-Amerika İlişkilerini Değerlendirdi

Erdoğan, Türkiye-Amerika ilişkilerinde olumlu gelişmelerden memnun olduğunu ve 5 Kasım seçimlerini takip ettiklerini belirtti.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 04:01
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 04:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Düşünce Kuruluşlarıyla Türkiye-Amerika İlişkilerini Değerlendirdi

Erdoğan ve Düşünce Kuruluşları Temsilcileri Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda Türkiye-Amerika ilişkilerinin mevcut durumu değerlendirildi.

"Başkan Kim Olursa Olsun İlişkilerimiz Değişmeyecek"

Erdoğan, 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık ve kongre seçimlerinin sonuçlarını takip edeceklerini belirterek, "Seçimler sonucunda başkan kim olursa olsun Amerika'ya bakışımız ve ilişkilerimizdeki üst düzeyli diyaloğumuz değişmeyecektir,"

Küresel Sorunlara Dikkat

Toplantıda, küresel gelişmelere ve Türkiye'nin dış politikası perspektifine değinen Erdoğan, "Bugünün dünyasında uluslararası hukuka ve devletlerin egemenliğine saygı her zamankinden daha fazla hayati öneme sahiptir,"

Gazze'deki İnsani Kriz

Erdoğan, Gazze'deki insani krizi eleştirerek, "Gazze'de tam anlamıyla bir insani felaket yaşanmaktadır,"

Terörle Mücadele Vurgusu

Sadece Türkiye'nin değil, bölgenin güvenliği için terör örgütleriyle mücadele ettiklerini belirten Erdoğan, "PKK, PYD, YPG, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele sadece Türkiye'nin değil bölgenin de güvenliği içindir,"

NATO İlişkilerine Yeniden Vurgu

Erdoğan, Türkiye'nin NATO'nun güçlü müttefiklerinden biri olduğunu hatırlatarak, "Milli güvenliğimizi etkileyen konularda Amerikan yönetimiyle görüş ayrılıklarımız var,"