DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,61 0,08%
ALTIN
2.882,26 0,96%
BITCOIN
2.122.341,36 1,7%

Crypto.com, SEC'e Karşı Dava Açtı

Crypto.com, ABD SEC'in yetki aşımına karşı dava açarak kripto endüstrisinin geleceğini savunacağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 19:53
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 19:53

Crypto.com, SEC'e Karşı Dava Açtı

Crypto.com, SEC'e Karşı Dava Açtı

Kripto para borsası Crypto.com, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)'na karşı dava açma kararını aldı. Şirket, SEC'in kripto para sektöründeki düzenlemelerde yetki aşımında bulunduğunu iddia ediyor.

Davaya Giden Süreç

Crypto.com, sektördeki geleceği korumak amacıyla "yasa kapsamındaki yetkisinin ötesinde hareket eden" SEC'e dava açtığını duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamalara göre, bu karar, SEC'den gelen dava açma bildiriminin ardından gelişti. Açıklamada, yeni yönetimin kripto için daha yapıcı ve etkili bir yaklaşım benimseyeceği umuduna rağmen, komisyonun "yetkisiz ve adaletsiz" düzenleme uygulamalarına devam ettiği vurgulandı.

Özgün Bir Adım

Crypto.com'un federal bir kuruma karşı dava açması, sektörde nadiren görülen bir durum olarak kaydediliyor. Şirketin açıklamalarına göre, SEC'in kripto para sektörü üzerinde gerçekleştirdiği eylemler, başka seçenekleri kalmadıkları anlamına geliyor. Crypto.com'un ifadesine göre, "Davamız, SEC'in yargı yetkisini tek taraflı olarak yasal sınırların ötesine genişlettiğini ve neredeyse tüm kripto varlıklar üzerindeki işlemlerin menkul kıymet işlemleri olduğu yönünde hukuka aykırı bir kural koyduğunu iddia ediyor" şeklinde belirtildi. Ayrıca, dava ile birlikte SEC'in yetkisini aşan ve federal yasayı ihlal eden eylemlerinin son bulması hedefleniyor.