Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

CrowdStrike: Küresel Yazılım Sorununun Etkileri Hafifliyor

CrowdStrike, yazılım sorunundan etkilenen Windows sistemlerinin %97'sinin yeniden çevrim içi olduğunu duyurdu.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 18:48
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 18:48

CrowdStrike: Küresel Yazılım Sorununun Etkileri Hafifliyor

CrowdStrike'dan Son Durum Raporu

Siber güvenlik alanında öncü olan CrowdStrike, geçtiğimiz günlerde yaşanan küresel yazılım sorununa dair önemli güncellemeler paylaştı. Şirketin verilerine göre, bu yazılım sorunundan etkilenen Windows sistemlerinin %97'sinden fazlası tekrar çevrim içinde çalışmalarına devam ediyor.

Açıklamalar ve Gelişim Süreci

CrowdStrike, içerik güncellemesindeki aksaklık nedeniyle geçen hafta yaşanan sorunla ilgili detaylar sundu. Yapılan açıklamada, güncellemelerin ardından yapılan haftalık değerlendirmeler sonucunda, Windows sistemlerin %97'sinin yeniden çevrim içi hale geldiği belirtildi. Kalan sistemlerin çevrim içi hale getirilmesi için çalışmalarımız titizlikle sürdürülüyor.

Nedenler ve Önlemler

Geçmişte yapılan açıklamalara göre, güncellemeleri kontrol etmek amacıyla kullanılan kalite kontrol aracındaki bir hata, hatalı bir güncellemenin yayınlanmasına yol açmıştı. Bu durum, içeriğin doğrulanmasında yaşanan sıkıntının bir yansıması olarak değerlendirildi. CrowdStrike, "İçerik doğrulayıcıda yaşanan bir aksaklık nedeniyle, sorunlu verilerin bulunduğu iki şablondan biri hatalı bir şekilde onaylandı." ifadelerine yer verdi.

Microsoft ve Üzerindeki Etkisi

Özellikle Microsoft platformu üzerinde çalışan işletmelere siber güvenlik hizmetleri sunan CrowdStrike, yazılım sorunlarının neden olduğu kesintilerin birçok sektörü olumsuz etkilediğini duyurmuştu. Microsoft ise bu sorun nedeniyle 8,5 milyon Windows cihazının etkilendiğini hesapladı.