DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.241.472,32 0,04%

Çorum'da Sağanak ve Dolu Yarınların Altyapısını Tehdit Ediyor

Çorum'da sağanak yağış ve dolu, köylerde büyük hasara yol açtı; yollar kapandı, evler su altında kaldı.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 00:00
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 00:00

Çorum'da Sağanak ve Dolu Yarınların Altyapısını Tehdit Ediyor

Çorum'da Şiddetli Yağışlar Etkisini Gösterdi

Çorum'un Sungurlu ilçesinde meydana gelen sağanak yağış ve dolu, özellikle Arifegazili, Hacıosman ve Sarıcalar köylerinde zor anlar yaşatıyor. Evlerin su altında kalması ve yolların kapalı duruma gelmesi, bölge halkını endişelendiriyor.

Köylüler Zor Durumda

Şükrü Yadigar, Arifegazili köyünün muhtarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yağış, Arifegazili köyünü felç etmiş durumda. İçme suyu hattı boruları, kilitli parke taşları, asfalt söküldü. Dere yatağı çevresine yaklaşık 500 metre taştı. Hayatımda böyle bir şey görmedim," dedi.

Yağış sonrası, bölgedeki derelerin taşması sonucunda Hacıosman köyünde üç evin duvarı yıkıldı. Selin taşıdığı çamur nedeniyle köylerin yolları ulaşıma kapandı. Çorum-Ankara ve Sungurlu-Alaca kara yollarında da ciddi aksaklıklar yaşanıyor.

Yetkililer Harekete Geçti

Yağış sonrası İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, AFAD Müdürlüğü ile Sungurlu Belediyesi tarafında bölgeye destek ekipleri gönderildi. İş makineleri, bozulan yolların onarılması için çalışmalara başladı. AFAD ekipleri ise hasar tespit ve yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Yadigar, sabah saatlerinde hasarın daha iyi anlaşılacağını ve yetkililerden yardım beklediklerini belirtti.