Çocukluğunuzun anılarını kendi evinizde yaşatmak istiyorsanız, bu tarif ile mümkün! Her daim anne evinde pazar günlerinin vazgeçilmezi olan, çay saatlerinin ve kahvaltılarının eşlikçisi lezzetli mi lezzetli poğaçayı evinizde yapmak mümkün olacak. Damağınızda iz bırakacak anne poğaçasının tarifi ve malzemeleri belli oldu. Bu tarif ile çocukluğunuza gitmeye hazır olun.
ANNE POĞAÇASI TARİFİ MALZEMELERİ
- 3 su bardağı ölçüsünde un
- 1 su bardağı ölçüsünde yoğurt
- Yarım su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde tuz
ANNE POĞAÇASI TARİFİ
- Verdiğimiz malzemelerin tamamını bir kabının içerisine alarak güzelce yoğurun. Hamurun kıvamının ele yapışmayacak kadar olmasına özen gösterin. Gerekirse unu az az ekleyerek yoğurma işlemine devam edebilirsiniz.
- Hazırlamış olduğunuz hamurunuzu 10 15 dakika kadar dinlendirmeye bırakın.
- Bu süre zarfında ise hamurun kabarmasına ve beraberinde dinlendirmesine zaman tanıyın.
- Dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle güzelce yuvarlayın.
- Yağlamış olduğunuz tepsiye sırayla yerleştirin. İsterseniz iç harç ekleyeceksiniz hamurlarınızı ortadan ikiye bölerek iç malzemelerinizi ekleyebilirsiniz.
- Poğaçalarınızı 180° ayarlanmış olan fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar 20 ile 30 dakika kadar kontrollü şekilde pişirin. Herkese afiyet olsun...