DOLAR
34,09 -0,1%
EURO
38,2 -0,11%
ALTIN
2.916,5 0,01%
BITCOIN
2.187.289,38 0,06%

Çocuk İstismarı Üzerine Kritik Açıklamalar

İYİ Partili Selcan Taşcı, çocuk istismarlarının artmasına dikkat çekerek devletin sorumluluklarını vurguladı.

Yayın Tarihi: 13.09.2024 12:51
Güncelleme Tarihi: 13.09.2024 12:51

Çocuk İstismarı Üzerine Kritik Açıklamalar

İYİ Parti'den Çocuk İstismarı Uyarısı

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı, çocuk istismarlarının Türkiye ve dünya genelinde alarm verici boyutlara ulaştığını ifade etti. Taşcı, "Devlet, çocuk doğduğu anda o aileye emanet edilebilir mi? Bunun testini gerçek veriye dayalı olarak yapmalıdır," dedi.

Son Olaylar Kaygı Verici

Taşcı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır’da 8 yaşında bir çocuğun cinayeti ve Tekirdağ Malkara'da 2 yaşındaki bir bebeğin yaşadığı cinsel istismar olaylarıyla derin bir üzüntü içerisinde olduklarını vurguladı.

Yürütülen Soruşturmalara Dikkat Çekti

Tekirdağ'daki soruşturmanın detaylarını paylaşan Taşcı, tutuklu sayısının 5'e yükseldiğini belirtti. Anne, üvey baba ve 13 ile 14 yaşındaki iki çocuğun tutuklandığını hatırlatarak, "Üvey babaya yönelik tecavüz bulgusu yok, ihmalden tutuklandı. Annesi ve komşusunun delilleri gizleme suçuyla tutulduğunu" söyledi.

Çocuk İstismarına Karşı Tedbirler Alınmalı

Gizli soruşturmanın ardından bu konunun detaylı bir biçimde incelenmesi gerektiğini savunan Taşcı, anne uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle cezaevine girdiğinde çocuğun kendisine teslim edilmesinin tehlikelerine dikkat çekti.

Taşcı, Türkiye ve dünya genelinde çocuk istismarı ile ilgili verilerin kaygı verici olduğunu belirterek, "Bu durumu acilen bir tedbir gerekçesi olarak değerlendirmeliyiz," dedi ve çocukları korumak için önleyici tedbirlerin alınmasını önerdi.