Kahvaltıda ıspanaklı krep her iki şekilde de hazırlanmalıdır. Tüm malzemelerin mutlaka oda sıcaklığında olması gerekir. Peki, en lezzetli ıspanaklı krep nasıl yapılır? İşte yanıtı..
ISPANAKLI KREP TARİFİ
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 tutam ıspanak
Yapılışı:
Yumurta, süt, tuz, yağı derin bir kapta iyice karışana kadar çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Ispanakları yıkayıp süzün ve küçük parçalar halinde kesin. Hazırlanan krep hamuruna ıspanakları ekleyip karıştırın.
Orta ateşe koyduğunuz tavayı az yağlayın ve hazırladığınız krep harcından 1 kepçe dökğn ve tavanın tabanını kaplayın. Pişme esnasında hamurun rengi değişecek ve koyulaşacaktır. Lütfen kenar boşluklarını kontrol edin. Kızarınca ters çevirip diğer tarafını da pişirin.
Her iki tarafı kızartılmış ıspanaklı krepleri bir tabağa koyun. Bu tariften yaklaşık 6-7 adet krep çıkıyor.
ISPANAKLI KREP YAPMANIN PÜF NOKTALAR
Genel olarak unlu mamul malzemelerinin oda sıcaklığında işlenmesi gerekir. Tarifte aksi belirtilmediği sürece yumurta, süt gibi malzemelerin oda sıcaklığında kullanılması daha lezzetli ve daha arzu edilen krepler elde etmenizi sağlayacaktır.
Yapışmaz tava seçerseniz krepi tavadan kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Aksi takdirde krepler tavaya yapışabilir ve çıkardığınızda dağılabilir.
Kreplerin önünü ve arkasını kontrol ederek pişmesi gerekiyor. Krep pişirirken ocağın sıcaklığını doğru ayarlamanız gerekir.
Ocağınızı çok yükseğe ya da çok aşağıya ayarlamayın. Çok geniş açarsanız krepler çabuk yanar. Isı ayarı çok düşükse krepler sert olabilir.