DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.123.908,04 -0,5%

Çıtır patates kızartmasının püf noktası! Bir kaşık ekleyin fastfood'çulara son verin

Çıtır çıtır patates kızartmanın yolu bulundu.

Yayın Tarihi: 09.11.2023 08:31
Güncelleme Tarihi: 09.11.2023 08:31

Çıtır patates kızartmasının püf noktası! Bir kaşık ekleyin fastfood'çulara son verin

Çıtır çıtır patates kızartmanın yolu bulundu. Patates kızartması hayatımızın vazgeçilmezidir. Kolay hazırlanışı ve özellikle de çocukların en sevdiği yemek olması sebebiyle genel olarak tercih edilen patates kızartması, evde yapıldığı zaman, neden dışarıdaki fast food zincirlerindeki gibi kıtır kıtır olmadığı merak ediliyor. Patates kızartmasının çıtır çıtır olması için yağ çekmemesi gerekmektedir. Patates kızartmasının yağ çekmemesi için ise bazı püf noktaları bulunmaktadır. Fastfood restoranlarında adeta yemek için sıraya girdiğiniz çıtır patates kızartmasını püf noktalarını sizler için araştırdık.

PATATES KIZARTMASININ ÇITIR OLMASI İÇİN

 Bu püf noktasında ise sadece bir kaşık eklemek yeterli olacak. Patates kızartması yaparken çıtır çıtır olması için ne yapmalı işte detaylar Hazır restoranlardaki gibi çıtır çıtır olması için yağ bir tatlı kaşığı sirke eklemelisiniz. Bildiğiniz gibi sirke kurabiyeleri bile kıyır kıyır yapmaktayken kızartma yağına eklenmesi durumunda yağın köpürmesini engelleyecektir. Kızartma sırasında en çok karşılaşılan durum yağın köpürmesidir. Oluşan yoğun nem buhar yapıp yağın köpürmesini ve kızartılan ürünün yumuşamasını sağlamaktadır.

Bu sayede patatesler daha çok kısa zamanda pişecek ve yiyeceklere de lezzet katacaktır. Asetik bir bileşen olan sirke, yağın pH derecesini de düşürmektedir Daha lezzetli olmasına katkıda bulunan sirke, yiyeceklerin daha çıtır olmasını sağlamaktadır. Öte yandan patates kızartması yaptığınız sırada daha rahat etmeniz için de sirke kullanılmaktadır.

kızartma

Kızgın yağ tavasına attığınız patateslerin yapışmasını da önlemektedir. Ancak kızartma yağına sirkeyi eklerken bir tatlı kaşığından fazla kullanmanız durumunda kızartmanın lezzeti bozulabilir. Böylece sirkenin tadı ise ön plana çıkabilmektedir

PATATES KIZARTMASININ ÇITIR OLMASI İÇİN NE YAPMALI?

Patates kızartmasının çıtır çıtır olması için yağını bir tatlı kaşığı sirke eklemenin dışında başka yöntemlerde yer almaktadır. Soda kullanma yöntemi Patates nasıl kızartılır? sorusunu yanıtı olarak karşımıza çıkmaktadır. Soyduğunuz ve doğradığınız patatesleri tuz ve sodalı karışımda 30 dakika bekletmek patateslerin çıtır çıtır olmasının en kolay yöntemi olarak bilinmektedir. Patates kızartmasının çıtır olması için ne yapmalı konusunda başka bir yöntem ise buz yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Buzlu suya bir damla sirke damlatarak patatesleri 10-15 dakika bekletmek patatesin hem kıvamını lezzetini arttıracak hem de daha kıyırlaşmasını sağlayacaktır.

yağ

Patates kızartmasının fast foodçulardaki gibi kıtır kıtır olmasının sebebi yağ çekmemesinden geçmektedir. Iyice kurulayıp kızgın yağda kızartılan patates yavaş yavaş eklenmesi ve uzun süre kızarmaması durumunda daha çıtır bir kıvamlı hale gelmektedir Sert ama ağızda dağılan patates kızartmanın püf noktaları sirke kullanmak ile birlikte diğer alternatif yönleri sizlerle paylaştık. Bu sayede fast food restoranlarında gidip de acaba nasıl yapılıyor dediğiniz çıtır patates kızartmasını artık mutfağınızda kolaylıkla yapabilirsiniz