DOLAR
34,12 0,04%
EURO
38,17 -0,49%
ALTIN
2.920,77 -1,28%
BITCOIN
2.191.715,96 -1,35%

Çinli General Vu Yanan, ABD'yi ziyaret etti

Çin'in Hint-Pasifik Cephe Komutanı Vu Yanan, ABD ile askeri iletişimin yeniden kurulmasına yönelik görüşmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 20:34
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 20:34

Çinli General Vu Yanan, ABD'yi ziyaret etti

Çin Genel Komutanı ABD'ye Bugün Ziyaret Gerçekleştirdi

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Güney Cephe Komutanı Vu Yanan, geçtiğimiz hafta ABD'nin Hawaii Adası'nda düzenlenen Hint-Pasifik Cephe Komutanları Toplantısı'na katılmak üzere ABD'yi ziyaret etti.

Askere İletişim ve Görüşmeler

Çin Savunma Bakanlığı, General Vu’nun ziyareti sırasında ABD Hint-Pasifik Komutanı Samuel Paparo ile bir araya geldiğini bildirdi. Bu ziyaret, iki ülke arasında askeri iletişimin durakladığı bir dönemde gerçekleşti ve Vu, ABD'yi ziyaret eden ilk cephe komutanı olarak öne çıktı. Ziyaretin, iki ülke orduları arasındaki ilişkilerin normalleşmesine dair umut verici bir işaret olduğu değerlendirildi.

Çin tarafından yapılan açıklamada, Vu ve Paparo arasındaki görüşmede, her iki tarafın ortak endişeleri hakkında derin bir görüş alışverişinde bulunduğu ve iki ülkenin liderleri arasında yapılan mutabakatı uygulama amacı güttükleri belirtilmiştir.

İletişim Hatlarının Önemi

ABD Hint-Pasifik Komutanlığı, Paparo’nun iki ordu arasındaki iletişim hatlarının önemini vurgulayarak, algı ve hesap hataları risklerini azaltmak için iletişimin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan, Nancy Pelosi'nin Tayvan'a yaptığı Ağustos 2022 ziyaretinin ardından Çin, ABD ile askeri iletişimi durdurma kararı almıştı. Fakat ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kasım 2023'te San Francisco'da yaptıkları görüşmede askeri iletişimin yeniden kurulmasına karar verdiler.

Son Gelişmeler

Bu karar doğrultusunda, ABD Genelkurmay Başkanı Charles Quinton Brown Jr, Çinli muadili ile video konferans yaparak askeri diyaloğun yeniden başlaması için ilk adım atıldı. Ardından iki ülke arasında Savunma Politikası Eşgüdüm Görüşmeleri ve Askeri Deniz İstişare Anlaşması Görüşmeleri gerçekleştirildi.