DOLAR
34,27 0,07%
EURO
37,32 -0,26%
ALTIN
2.915,26 0,44%
BITCOIN
2.147.981,69 0%

Çin, Yabancı Polisleri Eğiterek Küresel Güvenliği Artıracak

Çin, 2024 yılında 3 bin yabancı polis memurunu eğiterek küresel güvenlik işbirliklerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 10.09.2024 20:46
Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 20:46

Çin, Yabancı Polisleri Eğiterek Küresel Güvenliği Artıracak

Çin, Yabancı Polis Eğitimiyle Güvenliğini Artırmayı Hedefliyor

Çin, uluslararası güvenlik alanındaki etkisini pekiştirmek ve yurt dışındaki çıkarlarını korumak amacıyla 2024 yılında 3 bin yabancı polis memurunu eğiteceğini açıkladı.

Güvenlik İşbirliği Forumu’nda Açıklama

Çin Kamu Güvenliği Bakanı Vang Şiaohong, Lianyungang şehrinde gerçekleşen Küresel Kamu Güvenliği İşbirliği Forumu'nda yaptığı konuşmada, ülkesinin sınır ötesi güvenlik işbirliğine yönelik planlarını paylaştı.

Polis Danışmanlığı ve Ortak Devriye Faaliyetleri

Bakan Vang, Çin'in yabancı ülkelere polis danışmanları ve çalışma grupları göndereceğini belirterek, eğitilecek olan yabancı polislerin kanun koruma yeteneklerini artıracaklarını vurguladı. Vang, uluslararası suçlarla mücadelede işbirliğinin önemi üzerinde durarak, "Müşterek devriye ve soruşturma faaliyetleri ile sınır aşan suçlarla etkin bir biçimde mücadele edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Küresel Güvenlik Girişimi

Şi Cinping'in 2022'de önerdiği Küresel Güvenlik Girişimi'nin hayata geçirileceği ve bu doğrultuda tüm ülkelerle işbirliği yapmaya hazır oldukları belirtildi. Vang, "Küresel kamu güvenliği yönetim sisteminin daha adil ve etkili bir şekilde gelişimini sağlayacağız," dedi.

Uluslararası İşbirliği Hedefleri

Forumda Rusya, Myanmar, Malezya, Zambiya ve Nikaragua’dan güvenlik yetkilileriyle bir araya gelen Vang Şiaohong, telefon dolandırıcılığı ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi uluslararası suçlarla mücadelede işbirliğinin önemine değindi. Ayrıca, Kuşak ve Yol Girişimi çerçevesindeki altyapı projelerinin güvenliği ve diğer ülkelerle ceza yargısı alanında destek sağlamayı amaçlayacaklarını ifade etti.

Bu yılki forum, "Değişen Koşullarda Kazan-Kazan İşbirliği: Küresel Kamu Güvenliği Topluluğunu İnşa Etmek" teması ile düzenlenmiş olup, 122 ülkeden 2 bin 100 yetkilinin katıldığı bildirildi.