DOLAR
34,12 0,02%
EURO
38,1 -0,32%
ALTIN
2.910,59 -0,93%
BITCOIN
2.162.848,66 -0,01%

Çin'den Lübnan'daki Gerilimlere Düşürme Çağrısı

Çin, Lübnan'daki gerilimin sona ermesi için uluslararası toplumu harekete geçmeye davet etti.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 18:31
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 18:31

Çin'den Lübnan'daki Gerilimlere Düşürme Çağrısı

Çin, Lübnan'daki Gerilimi Düşürme Çağrısı Yaptı

Çin, Orta Doğu'da artan gerilimlere ışık tutarak, uluslararası toplumu Lübnan'da gerilimi azaltmaya davet etti. Bu açıklama, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien tarafından Pekin'de gerçekleştirilen bir basın toplantısında yapıldı.

Askeri Operasyonlara Tepki

Sözcü Lin, İsrail'in Lübnan'ın güneyi ve doğusuna yönelik başlattığı hava saldırıları münasebetiyle, bu tür askeri operasyonların neden olduğu can kayıplarının son derece üzücü olduğunu belirtti. Lin, "Sivillere zarar veren her hareketi kınıyoruz. Gerilimi düşürmeye yönelik acil tedbirler alınmalı ve Orta Doğu'da barışı korumak için çaba sarf edilmelidir," dedi.

Birleşmiş Milletler'e Yönelik İfadeler

Lin, Lübnan'a yapılan saldırıların bölgedeki çatışmaların yayılmasından kaygı duyduğunu ifade ederek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin harekete geçip geçmeyeceği hakkında soruları yanıtladı. "Orta Doğu'daki barış ve istikrar için tüm taraflarla iş birliği yapmaya hazırız," diye ekledi.

İsrail'in Hava Saldırıları ve Sonuçları

İsrail ordusu, 23 Eylül itibariyle Lübnan'a yönelik yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırılar sonucu 50'si çocuk, 95'i kadın toplamda 558 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 1835 kişinin yaralandığını açıkladı. Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde okullara ara verilmesi gerektiğini bildirirken, İçişleri Bakanlığı, güneyde İsrail saldırıları yüzünden yerinden edilen vatandaşlar için okulları barınma amacıyla açabileceğini duyurdu.

Panik Yaratıcı Olaylar

İsrail'in kuzeyindeki Rambam Hastanesi, 22-23 Eylül tarihlerinde Lübnan'dan gelen roketlerin paniğe yol açtığını bildirdi. Nehariye kentinde de 9 kişi hafif yaralandı. Haaretz gazetesinin haberine göre, Aşağı Celile bölgesindeki trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise ağır yaralandı.