DOLAR
34,02 0,09%
EURO
38,05 -0,25%
ALTIN
2.831,46 -1,07%
BITCOIN
2.136.904,72 -4,19%

Çin'de Japon Vatandaşı Çocuğa Bıçaklı Saldırı

Guandong'da bir Japon çocuğun bıçaklı saldırıya uğraması, tarihi bir olayla çakıştı.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 14:02
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 14:02

Çin'de Japon Vatandaşı Çocuğa Bıçaklı Saldırı

Çin'de Japon Vatandaşı Çocuğa Bıçaklı Saldırı: Nefret Suçları Üzerine Endişeler

Çin'in güneyindeki Guandong eyaletinde, bir Japon ilkokul çocuğunun bıçaklı saldırıya uğradığı bildirildi. Bu olayın 18 Eylül'de, Japonya'nın 1931'de Çin'in Mançurya bölgesini işgalini başlatan Mukden Vakasının yıl dönümüne denk gelmesi, nefret suçları ile ilgili endişeleri artırdı.

Saldırı Detayları

Japon haber ajansı Kyodoya göre, Şıncın şehrindeki Japon ilkokuluna giden bir erkek öğrencinin, okul yolunda bir bıçaklı saldırgan tarafından yaralandığı öğrenildi. Hiroşi Moriya, Japonya Hükümeti Sözcüsü, saldırganın gözaltına alındığını doğruladı ancak çocuğun kimliği ve sağlık durumu hakkında bilgi vermedi. Japonya, Şıncın Başkonsolosluğuna bir ekip göndererek, olayın detayları hakkında bilgi edinmeyi ve gerekli desteği sağlamayı amaçladı.

Çin Hükümeti'nin Açıklamaları

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, Pekin'de düzenlediği basın toplantısında olayla ilgili bilgileri paylaştı. 10 yaşındaki Japon öğrencinin, okula 200 metre kala bıçaklı saldırıya uğradığını ve hastaneye kaldırıldığını belirtti. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve kamu otoritelerinin etkin tedbirler aldığını vurguladı.

Tarihsel Bağlantılar ve Güvenlik Endişeleri

Olayın Mukden Vakasının yıl dönümüne denk gelmesi, kaygıları artırıyor. Lin, Çin'e gelen yabancıların güvenliğinin sağlanacağına dair taahhütler verdi. Daha önce de Ciangsu eyaletinde benzer bir bıçaklı saldırı gerçekleşmişti.