Çikolata krizlerinizi unutturacak İzmir’in gözdesi İzmir bombası tarifi ile karşınızdayız! 30 dakikada hazırlayacağınız, 6 dakikada pişirceğiniz bu tarif ölçüleri ile 16 tane İzmir bombası yapabileceksiniz. Evinizde olan malzemelerle yapacak olduğunuz İzmir bombası tarifini; dilerseniz misafirlerinize dilerseniz de sevdiklerinize eşinize çocuklarınıza akşam çayının yanında yapabilirsiniz. 40 dakika içersinde hazırlayacak olduğunuz bu tarif, herkesin çikolata ihtiyacını karşılayacak. Sıcak sıcak servis ettiğiniz zaman ağzınızın içersinde dağılacak sıcacık çikolatası sizleri kendine hayran bırakacak. İşte evde İzmir bombası tarifi...
İZMİR BOMBASI TARİFİ MALZEMELERİ
- 1,5
su bardağı ölçüsünde
un
- 1/2
su bardağı ölçüsünde
ılık su
- 1/2
çay bardağı
ölçüsünde sıvı yağ
- 1
yemek kaşığı
ölçüsünde şeker
- 1
paket
vanilya
- 300 gram çikolata kreması
İZMİR BOMBASI TARİFİ YAPILIŞI
- İzmir bombası için ilk etapta hamur yoğurma kabının içersine ılık su, şeker, sıvı yağ, vanilya ve unu alın.
- Kaşık yardımıyla karıştırarak hamur kıvamını elde edin. Hamur toparlamaya başlandığı zaman elinizle yoğurma işlemine geçin.
- 1 - 2 dakika boyunca yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak ancak ele yapışmayacak bir kıvam haline gelene dek yoğurmaya devam edin.
- Hamurun üstünü kapatarak 20 dakika kadar bir köşede dinlendirmeye bırakın.
- Dinlenmiş olan hamurunuzu hafifçe unladığınız bir tezgahın üzerine alarak rulo haline getirin.
- Daha sonra bıçak yardımıyla keserek 16 eşit parçaya ayırın.
- Hamurlarınızı yuvarlayarak beze şekline getirin.
- Hazırlamış olduğunuz bezeleri teker teker merdane yardımıyla açın.
- İncecik açmış olduğunuz hamurun içerisine bir yemek kaşığı ölçüsünde kakaolu fındık kremasını ekleyin
- Dört bir kenarını tutarak hamurunuzu katlayın.
- Daha sonra katlanan hamurun uçlarını bastırın. Hamurun uçlarına yapışmaması için hafifçe bastırdıktan sonra kalan hamuru makas yardımıyla kesin.
- Hazırladığınız tatlılarınızı 220 derecelik fanlı fırına koyarak yaklaşık olarak 6 dakika kadar pişirin. Herkese afiyet olsun...