Ciğer Türk mutfağının en sevilen et yemeğidir. Ancak ciğer denince insanın aklına hemen Adana geliyor. Şimdi sizlere lezzetli Adana usulü ciğer kavurmanın sırrını ve tarifini paylaşacağız. İşte detaylar...
ADANA USULÜ CİĞER PİŞİRMENİN YOLU. BAKIN ADANA'DA ŞEFLER NASIL PİŞİRİYORLAR
Lezzetli kavrulmuş ciğer pişirirken akılda tutulması gereken lezzet sırları:
Adana mutfağı, Türk mutfağının en zengin ve en lezzetli yemeklerinin buluşmasıdır. Bu yemeklerin başında ise Adana usulü ciğer geliyor. Adanalı şefler yıllardır ustalıkla hazırladıkları ciğer yemeğiyle lezzet tutkunlarını kendine hayran bırakıyor. Peki ciğer Adana usulü nasıl pişirilir?
CİĞER KAVURMA MALZEMELER:
1 kilo karaciğer
3 adet kuru soğan
1 büyük domates
3 adet yeşil biber
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
CİĞER KAVURMA YAPILIŞI:
Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda kavurduktan sonra biberi de doğrayıp kavurun. Karaciğeri doğrayın ve domateslerle birlikte kızartma tavasına koyun.
Baharatları ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
Afiyetle sıcak ciğerin tadını çıkarabilirsiniz
CİĞERİN FAYDALARI
Karaciğerin sağlık açısından birçok faydası vardır. İyi bir protein kaynağı olması ve demir, çinko, B12 vitamini gibi besinleri içermesi nedeniyle vücut için önemli bir besin kaynağıdır. Ayrıca karaciğer kolin ve folik asit gibi önemli besinleri de içerir. Bu nedenle düzenli tüketildiğinde vücuda birçok fayda sağlayacaktır. Ancak ciğer tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar da vardır. Uzmanlar aşırı karaciğer tüketiminin sağlık açısından olumsuz etkilere neden olabileceğini söylüyor. Bu nedenle dengeli ve ölçülü tüketilmelidir.