DOLAR
34,16 0,23%
EURO
37,74 0,31%
ALTIN
2.913,49 0,39%
BITCOIN
2.056.453,64 1,21%

CIA, Muhbirler İçin Çok Dillli Talimatlar Yayınladı

CIA, muhbirlerin güvenli bilgi paylaşımı için Mandarin, Korece ve Farsça talimatlar paylaştı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 12:11
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 12:11

CIA, Muhbirler İçin Çok Dillli Talimatlar Yayınladı

CIA'den Çok Dilli Bilgi Paylaşım Talimatları

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), muhbirlerin güvenli bir şekilde bilgi paylaşabilmeleri amacıyla Mandarin Çincesi, Korece ve Farsça talimatlar yayımladı.

Açıklamada Dikkat Çeken Detaylar

Teşkilattan yapılan yazılı açıklamada, dünya genelinden CIA ile iletişim kurmaya çalışan bireylerin bulunduğu ifade edildi. Bu bağlamda, güvenli bilgi paylaşımı için dikkate değer talimatların hazırlandığı belirtildi. Talimatların Dağıtım Alanı

Açıklamada, talimatların CIA'in çoğunlukla erişim sağlanamayan dark web siteleri ile kamuya açık platformlar üzerinden yayımlandığı kaydedildi.

Otoriter Rejimler ve İletişim Özgürlüğü

Otoriter hükümetlerin bireylerin bilgiye erişimlerini ve iletişim özgürlüklerini kısıtladığı vurgulandı. Batılı ülkelerin sosyal medya platformlarına erişimi kısıtlı olan kişiler için bu talimatların paylaşıldığı ifade edildi. Güvenilir İletişim İçin Sosyal Medya

Bu talimatların sosyal medya platformları üzerinde de yayımlandığı kaydedildi. "Konuşmak zor olabilir ve doğruyu söylemek bazen ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle CIA, Facebook, X, Instagram, LinkedIn ve YouTube üzerinde bu talimatları paylaşıyor" denildi.

Yeni Küresel Çevreye Uyunma Çabaları

CIA’in bu girişimlerinin özellikle Rusya'da başarılı olduğu belirtilerek, bu çalışmaların teşkilatın yeni küresel koşullara uyum sağlama çabalarının bir parçası olduğu ifade edildi.