Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

CIA Direktörü Roma'da Gazze için Üst Düzey Görüşmelerde Bulunacak

CIA Direktörü Bill Burns, Gazze'deki ateşkes için İsrailli, Katarlı ve Mısırlı yetkililerle Roma'da bir araya geliyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 19:53
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 19:53

CIA Direktörü Roma'da Gazze için Üst Düzey Görüşmelerde Bulunacak

CIA Direktörü Bill Burns'ün Gazze Müzakere Görüşmesi

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Bill Burns'ün, bu pazar Roma'da İsrail, Katar ve Mısır'dan üst düzey yetkililerle bir araya gelerek Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası müzakerelerini ele alması bekleniyor.

Toplantının Detayları

İtalyan başkentinde düzenlenecek toplantıda Burns, Katar Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Mossad Direktörü David Barnea ile bir araya gelecek. Gazete raporları, toplantıda müzakerelerin ayrıntılı bir şekilde ele alınmayacağını ancak stratejik planlamaya ağırlık verileceğini belirtiyor.

İsrailli Müzakerecilerin Umutsuzluğu

İsrailli müzakereciler toplantıdan pek umutlu değil. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun çeşitli taleplerle müzakereleri geciktirdiği, Washington'daki görüşmelerde ise Başkan Joe Biden ile daha olumlu bir hava yaratmaya çalıştığı belirtiliyor.

Biden'ın, Netanyahu'ya Katar ve Mısırlı arabuluculara gönderilecek güncellenmiş bir teklif hazırlaması talimatı verdiği aktarıldı. Ancak konuya hakim bir kaynak, Netanyahu'nun gerçekten bir anlaşma isteyip istemediğinden şüphe edildiğini ifade etti.

Gelecek Planları

Gazze'deki ateşkes müzakereleri için planlanan İsrailli müzakere heyetinin, Netanyahu ve Biden arasındaki görüşmenin ardından Katar'a gitmesi bekleniyordu. Fakat İsrail'deki Walla haber sitesi, heyetin gelecek haftadan önce Doha'ya gitmeyeceğini öne sürdü.

Öte yandan, CIA'nın toplantıya ilişkin resmi bir açıklama yapmadığı belirtildi.