DOLAR
34,15 -0,06%
EURO
38,16 -0,08%
ALTIN
2.919,48 -0,2%
BITCOIN
2.242.694,52 0,2%

CHP'nin Tüzük Kurultayı ve Ekonomik Sorunlar Üzerine Değerlendirmeler

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, tüzük kurultayı ve ekonomik sorunlar üzerine açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 16:34
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 16:34

CHP'nin Tüzük Kurultayı ve Ekonomik Sorunlar Üzerine Değerlendirmeler

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den Önemli Açıklamalar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bu hafta yapılacak tüzük kurultayına dair beklentilerini paylaşırken, Türkiye için çok çeşitli olumlu değişikliklerin gerçekleşeceğine inandıklarını ifade etti.

Dönüşüm ve Katılım

Yücel, "İnanıyoruz ki dönüşümün ilk adımı olan bu tüzük kurultayından, Türkiye'nin en demokratik, en katılımcı, kadın haklarına en saygılı, gençleşmeyi öne alan bir tüzük çıkacak" dedi.

Askerliğe Saygı ve Atatürk'ün Vizyonu

Yücel, Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki saygısızlıklara değinerek, savaşın sembolü olan genç teğmenlerin Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleri olduğunu vurguladı. "Türk askeri, Atatürk'ün askeridir; bu, onur ve gururdur" şeklinde konuştu.

Ekonomik Kriz ve Eğitime Etkisi

2024-2025 eğitim öğretim yılındaki ekonomik zorluklara da dikkat çeken Yücel, "Kırtasiye malzemelerinde fiyat artışı yüzde 300'ü buldu. Eğitimdeki kriz, aileleri ve öğrencileri derinden etkiliyor" dedi.

Çiftçilerin Borçları ve Tarımsal Destek

Yücel, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin raporuna atıfta bulunarak, çiftçilerin borçlarının son bir yılda yüzde 88 arttığını belirtti. "Hükümet, çiftçilere yeterli destek vermekten kaçınıyor" ifadelerini kullandı.

Siyasi Davalar ve Muhalefet Mücadelesi

Önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açılan davanın siyasi bir dava olduğunu belirten Yücel, "Kimse bizleri baskılarla korkutamaz. Kılıçdaroğlu'nun kalkanı CHP'dir" dedi.

Geleceğe Umutla Bakmak

Yücel, geçtiğimiz 10 ay içinde toplamda 19 bin görüş aldıklarını, bu sürecin de tüzük değişikliği için önemli bir adım olduğunu ve Türk halkına demokrasi getireceklerini kaydetti.