DOLAR
34,24 -0,03%
EURO
37,61 0%
ALTIN
2.914,82 0,17%
BITCOIN
2.172.845,36 -1,39%

CHP İl Başkanlarından Gülşah Durbay'a Destek

CHP il başkanları, Gülşah Durbay'a destek vererek, tehtit ve iftiralara karşı tek ses oldular. Kadına yönelik şiddete dikkat çekildi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 17:03
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 17:03

CHP İl Başkanlarından Gülşah Durbay'a Destek

CHP İl Başkanlarından Gülşah Durbay'a Destek Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il başkanları, Manisa'nın Şehzadeler İlçe Belediye Başkanı Gülşah Durbay'a destek açıklaması yaptı. Açıklamada, Durbay'a yönelik iftiraların kabul edilemez olduğu ifade edildi.

CHP'nin 81 il başkanı, Durbay'a yönelik yapılan saldırının köktenci bir durumu yansıttığını kaydetti ve "18 yaşından itibaren Cumhuriyet değerlerini savunmak için mücadele eden Durbay'a sahip çıkıyoruz" dediler.

Geçmiş Olsun Dilekleri

Açıklamada, Durbay'a geçmiş olsun dilekleri de iletildi. Durbay, kadınların siyasette ve iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğine inanan bir isim olarak dikkat çekiyor.

Yapılan açıklamada, Türkiye'de kadınların kimlik mücadelesinin her alanda olduğu gibi siyasette de önemli olduğu vurgulandı. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkarılmasının ardından artan kadın cinayetleri ve şiddet olaylarının toplumda daha da görünür hale geldiği belirtildi.

Psikolojik Şiddet Meselesi

Durbay'a yönelik saldırının psikolojik bir şiddet biçimi olduğu ve "politik ve sistematik bir yapının sonucu" olduğu ifade edildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Gülşah Başkanımızın zor bir hastalığa yakalandığını üzülerek öğrendik. Morale en çok ihtiyaç duyduğu dönemde maruz kaldığı insanlık dışı saldırıyı kabul etmiyoruz. Durbay, tüm gücüyle görevinin başındadır. Biz de onun yanındayız. Genel Başkanımıza ve partililerimize yönelik her türlü saldırıya karşı tek vücut olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."