DOLAR
34,13 0,02%
EURO
38,1 -0,31%
ALTIN
2.901,97 -0,63%
BITCOIN
2.157.586,34 0,26%

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ABD Ziyareti Öncesi Açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD ziyareti öncesinde önemli gündem maddelerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 16:02
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 16:02

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ABD Ziyareti Öncesi Açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ABD Ziyareti Üzerine Basın Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ABD ziyaretine çıkmadan önce İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İsrail'in saldırgan tutumu ve Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesi konuları, ziyareti boyunca öncelikli gündem maddeleri arasında yer alacak.

İsrail'e Tepki ve ABD'nin Rolü

Özel, "İsrail'in son günlerde arttırdığı saldırgan tutumu birinci gündem maddemiz. Hem Türkiye Cumhuriyeti hem de ABD vatandaşı olan Ayşenur Ezgi Eygi'nin katledilmesiyle ilgili olarak, İsrail'e olan tepkimizi vurgularken, ABD'nin de kendi vatandaşına sahip çıkmasını talep edeceğiz," dedi.

AB Üyeliği Vurgusu

Bunun yanı sıra, Özel, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olmasının CHP'nin iktidarında olmazsa olmaz bir hedef olduğunu ifade etti. Ziyaret sırasında, tüm siyasi görüşmelerde bu konuyla ilgili destek talep edeceğine dikkat çekti.

Eğitim Sorunları Üzerine Değerlendirmeler

9 Eylül'deki eğitim öğretim yılının başlangıcına ilişkin konuşan Özel, 30 bin personel alımının yetersiz olduğunu belirterek, okullardaki hijyen koşullarının kötü olduğuna dikkat çekti. "Okul ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Amacımız işbirliği ve dayanışma,” dedi.

İç Tartışmalar ve İki Belediye Başkanı ile İletişim

Ekrem İmamoğlu hakkında devam eden dava sürecine de değinen Özel, "Eğer bir gelişme olursa ABD ziyaretimizi yarıda kesip döneceğiz. İki belediye başkanımız arasında bir kriz yok; diyalog kanallarını açık tutarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini belirtiyorum" dedi.

Beyoğlu Belediye Binası Hakkında Açıklamalar

Özel, Beyoğlu Belediye binasının protokol gereği boşaltılmasının önemine vurgu yaparak, destek verdiklerini ifade etti.

Çeşitli Sorulara Yanıtlar

Son olarak, Edirne Milletvekili Ediz Ün ile ilgili yapılan kaçakçılık soruşturmasına dair sürecin takip edileceğini kaydetti. Ziyaret esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşılaşma ihtimali üzerine de, "Aynı anda o binada olmayacağız," şeklinde yanıt verdi.