DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,3 0%
BITCOIN
1.969.055,75 0%

ChatGPT geçmiş konuşmalarınızı hatırlamak için dijital bir hafızaya kavuşuyor!

Yapay zekâ teknolojisinin lokomotifi haline gelen ChatGPT’nin geçmiş konuşmaları anımsamak için dijital bir hafızaya sahip olacağı ve ChatGPT’nin neyi hatırlayıp hatırlamayacağının ayarlayabileceği ifade edildi.

Yayın Tarihi: 14.02.2024 14:52
Güncelleme Tarihi: 14.02.2024 14:52

ChatGPT geçmiş konuşmalarınızı hatırlamak için dijital bir hafızaya kavuşuyor!

OpenAI, ChatGPT'ye bir hafıza teknolojisi ekleyeceğini açıkladı. Bu, sohbet robotunun önceki konuşmalardan önemli bireysel detayları anımsamasına ve bunu mevcut sorgulara uygulamasına imkân verecek. Örneğin, kullanıcılar, ChatGPT'ye fıstığa alerjisi olduğunu veya e-postaları nasıl imzalamayı seçtiği gibi belirli bir şeyi anımsamasını söyleyebilecek. ChatGPT ise bu verileri belirtildiği gibi otomatik bir şekilde depolayacak ve gelecekteki konuşmalara ve talimatlara uygulayacak.

Bunun ilerisinde, sistem zamanla bir şeyler toplayacak. Kullanıcılar, sorgulama yaptığı sürece doğal olarak veri depolayacak. Bu noktada, sohbet robotunun daha akıllı duruma gelmesi ve daha da önemlisi kullanıcılara özel ihtiyaçlara uyum sağlaması amaçlanıyor.

Aynı zamanda, her özel GPT'nin kendine has bir hafızası olacak. OpenAI, bu kapsamda Kitaplar GPT'sini örnek verdi, zira bot daha önce hangi kitapları okuduğunuzu ve hangi türlerden hoşlandığınızı anımsayarak. GPT Mağazası, bu anımsama teknolojisinden kesinlikle yararlanacak eşsiz sohbet robotlarıyla dolacak.

chatgpt

KULLANICILAR DİJİTAL HAFIZA ÜZERİNDE KONTROL SAHİBİ OLACAK

Bunun internetin hâlihazırda işleyişinden çok da farklı görünmeyeceği ifade ediliyor. Uygulamalar, internet siteleri ve sosyal platformlar gibi bireysel bilgileri depolayacak. Bu bilgiler, sonrasında bireyselleştirilmiş algoritmalar geliştirmek amacıyla kullanılan eşsiz bir kullanıcı profili üretmek için kullanılacak.

Öte yandan, bu anımsama teknolojisine kesinlikle taşınan standart iş yapma yöntemine ilişkin büyük gizlilik endişeleri bulunuyor.

Bu kapsamda şirket, kişilerin ChatGPT'nin belleği üzerinde kontrol sahibi olacağını ve sistemin sağlık bilgileri gibi belirli hassas hususları otomatik bir şekilde anımsayacak biçimde eğitildiğini ifade etti. OpenAI, sohbet robotuna bir konuyu unutmasını söyleyebileceğinizi ve unutacağını kaydetti. Aynı zamanda, daha incelikli ayarlamalar için ayarlarda yer akan bir Hafızayı Yönet sekmesi de bulunuyor. Ayrıca, bu özelliğin tamamen kapatılması imkânı da bulunuyor.

Bunun şu an için bir beta hizmeti ve bu hafta az sayıda ChatGPT ücretsiz ve Plus müşterilerine sunulacağı öğrenildi. OpenAI, gelecekte daha geniş bir sürüm için planlarını aktaracak.