DOLAR
34,14 -0,18%
EURO
38,02 0,4%
ALTIN
2.914,22 0,09%
BITCOIN
2.165.879,17 1,2%

Cezayir, Sarah Knafo'ya Yalan Haber İddiasıyla Dava Açtı

Cezayir hükümeti, AP üyesi Sarah Knafo'ya 'yalan haber' yaydığı gerekçesiyle Paris'te dava açtı.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 17:56
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 17:56

Cezayir, Sarah Knafo'ya Yalan Haber İddiasıyla Dava Açtı

Cezayir Hükümetinden Dava Açma Kararı

Cezayir hükümeti, Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Sarah Knafo'ya "yalan haberler yaydığı" gerekçesiyle Paris'te dava açma kararı aldı. Cezayir haber ajansı APS tarafından aktarılan bilgilere göre, Knafo'nun daha önceki Cezayir karşıtı açıklamaları dikkat çekmişti.

Sarah Knafo'nun Ön Planda Olduğu Tartışmalar

Fransa'daki aşırı sağcı politikacı Eric Zemmour'un yakın arkadaşı olarak bilinen Knafo, son olarak RMC kanalına verdiği bir röportajda, Fransa hükümetinin Cezayir'e 800 milyon avroluk kalkınma yardımı sağladığına dikkat çekerek, bunu "gereksiz kamu malı harcaması" olarak değerlendirmişti.

Kalkınma Yardımı Programları

Fransa, her yıl yabancı ülkelere çeşitli kalkınma yardım programları çerçevesinde belirli miktarda mali destek sunmaktadır. Bu programlar, "Kalkınmaya Kamu Desteği Programı" adı altında gerçekleştirilmektedir.

Cezayirli Göçmenler Fransa'da Yaşıyor

Fransa'da yaşayan yaklaşık 5 milyon Cezayirlinin, ülkenin en büyük yabancı topluluğunu oluşturduğu belirtiliyor. Knafo'nun kökenlerinin Cezayir'in Kabiliye bölgesine dayandığı, soyadının ise Berberi dilinde "zeytin" anlamına geldiği ifade ediliyor.