DOLAR
34,16 0,23%
EURO
37,74 0,31%
ALTIN
2.913,49 0,39%
BITCOIN
2.056.453,64 1,21%

Cevdet Yılmaz'dan Eylülde Enflasyon Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerini değerlendirerek dezenflasyon sürecini güçlendirme hedefini açıkladı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 15:36
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 15:36

Cevdet Yılmaz'dan Eylülde Enflasyon Değerlendirmesi

Cevdet Yılmaz'dan Enflasyon Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eylül ayı enflasyon verileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verileri değerlendirdi.

Dezenflasyon Sürecine Güven

Yılmaz, "Bölgesel ve küresel gelişmelere karşı ekonomimizin direncini artırmak ve toplumsal refahı ilerletmek amacıyla uyguladığımız ekonomi programıyla dezenflasyon sürecinin önümüzdeki dönemde daha da güçlenmesini ve tek haneli enflasyon hedefimize ulaşmayı amaçlıyoruz," ifadelerini kullandı.

Enflasyon Rakamları

Eylül ayında yıllık enflasyonun bir önceki aya göre 2,59 puan azalarak yüzde 49,38 düzeyine gerilediğini belirten Yılmaz, son dört ayda yıllık enflasyondaki gerilemenin 26 puanın üzerinde gerçekleştiğini vurguladı.

Yurt içi üretici fiyatlarının da eylül ayında yüzde 1,37 seviyesine indiğini kaydeden Yılmaz, yıllık üretici enflasyonunun mayıs ayından itibaren kademeli olarak %33,09 seviyesine düştüğünü açıkladı.

Ekonomik Direnç ve Reformlar

Yılmaz, yurt içi üretici fiyat endeksinin 15 aydır tüketici enflasyonunun altında seyrini sürdürdüğünü belirterek, bu durumun tüketici fiyatları üzerindeki maliyet baskılarının azaldığını gösterdiğini ifade etti.

"Dönemsel fiyatlama etkisinin azalması ve geçmiş enflasyona endeksleme davranışının düzelmesi ile yapılandırma reformlarımızın enflasyondaki ataletin kırılmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz," diyen Yılmaz, enflasyon sürecinin başarılı bir şekilde yönetileceğini vurguladı.