DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.143.173 0,64%

Cep telefonu kullananlar dikkat! O tarihe kadar imza atmayan yandı

Cep telefonu kullanıcıları için yeni zam güncellemesi devreye girmek üzere. O tarih açıklandı, herkesin bu işlemi tamamlaması gerekiyor

Yayın Tarihi: 06.03.2024 16:08
Güncelleme Tarihi: 06.03.2024 16:08

Cep telefonu kullananlar dikkat! O tarihe kadar imza atmayan yandı

Yeni yıl zamları her kalemdeki ürün ve hizmet zamlarına etkisini göndermeye devam ederken, vatandaşın cebini yoracak yeni bir zam haberi daha duyurulmuş bulunuyor. En son yeni yılda neredeyse yüzde 100'e yakın artış sergileyen cep telefonu faturalarına yeni bir zam haberi duyuruldu. GSM operatörleri tarafından 1 Nisan itibari ile yeni zam tarifelerinin uygulamaya geçeceği açıklanırken, bu kapsamda vatandaşa yönelik son dakika uyarılar da yapıldı.

2023 yılında yapılan zamlardan mütevellik GSM operatörlerinin milyarlarca lira kara geçtiği belirtildmişti. Buı kapsamda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) uyarısını kasım ayında yayınlamıştı. Bilindiği üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) senede iki kre Nisan ve Kasım ayları içerisinde Azami Ücret Tarifesini yayınlayarak operatörlerin en düşük tarife fiyatlarını belirliyor. SMS ve konuşma standartlarını belirleyen BTK internet tarifleri için herhangi bir genelge sunmuyor. Bu kapsamda GSM Operatörleri internet zam oranlarını kendi şartlarına göre belirliyor. 

tl

CEP TELEFONU FATURALARINA ZAM

Yeni yapılan açıklamada BTK tarafından Nisan ayı itibari ile yeni bir düzenlememyapılacağı belirtilmiş bulunuyor. Nisan ayında BTK tarafından yeni azami ücret tarifesi açıklamasının yapılması sonrasında GSM operastörlerinin de tarifelere zam yapacağı biliniyor. 

İnternet paketleri serbest piyasaya göre şekillenirken, zamların yüzde 50 civarında bir artış olarak geri döneceği tahmin ediliyor. Bu kapsamda tarifesinin taahhüdü bitmek üzere olan vatandaş, uyarılıyor. Yapılan uyarılarda ise 1 Nasan'a kadar tarifesini belirleyen ve tahhüt sağlayan kullanıcı, Nisan ayı zamlarından etkilenmeyeceği açıklanmış bukunuyor.